Posted on: 20 Kasım 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Güvenli kullanım açısından ileri nesil teknolojiye sahip olan kombilerde özel güvenlik sistemleri kullanılmaktadır. Özellikle de doğalgaz gibi son derece yanıcı ve patlayıcı bir yakıt sistemi ile kombilerin çalışıyor olması nedeni ile olası problemlerde en kısa zaman dilimleri içerisinde profesyoneller tarafından müdahalelerin yapılması gerekir. Aynı zamanda da kombi üretici markaları tarafından kombinin üretimi sırasında da yazılımsal ve mekanik temelli çeşitli güvenlik sistemleri oluşturulmaktadır. Bu güvenlik önlemleri dahilinde kombide meydana gelebilecek ani sorunlarda kesintilerin oluşturulması sağlanabiliyor. Bu şekilde etkin bir güvenlik önlemi alınır ki kombi aşırı ısınması durumunda da ani kesinti uygulanır. Bu durumda kullanıcıların kombisini kullanamamasına neden olur. Kombi aşırı ısınma arızası nedeni ile sürekli 8 ile 10 saniye aralığında kapanıyor ise Sultanbeyli Baymak Kombi Servisi merkezimize başvuruda bulunabilirsiniz.

Kombinizin güvenlik sistemi çerçevesinde aşırı ısınma arızası vererek, 10 saniye içerisinde kapanması temel bir güvenlik önlemidir. Ancak kombinizin aşırı ısınmasına neden olacak bir problem olduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerekir. Kombi cihazlarına ilişkin sıkça görülebilen problemlerden birisi olan kombi aşırı ısınma arızası ve kapanma durumuna ilişkin Acıbadem Baymak Kombi Servisi merkezi profesyonel hizmetlerine başvuru yapılması gerekir. Kombinin aşırı ısınma sorunu ve buna bağlı olarak 10 saniye içerisinde kendisini kapatması sorunu temel olarak kombinizdeki NTC sensörleri arızası nedeni ile meydana gelmektedir. Kombinin sıcaklık değer ölçümlerini gerçekleştiren parça olan NTC sensörlerinde bir sorun oluşmasına bağlı hatalı ölçüm yapması, kombinin aşırı ısındığını düşünerek, güvenlik amaçlı kendisini kapatması durumu söz konusu olabilir.

Eğer kombi NTC sensörlerindeki bir hatadan dolayı çok ısındığı ve güvenlik nedeni ile çalışmayı kesmesi gerektiğini düşünerek, hemen kendisini kapatıyor ise Çekmeköy Demirdöküm Kombi Servisi uzmanlarınca kombinin NTC sensörleri kontrol edilir. Genel olarak NTC sensörleri arızası mevcut ise doğrudan sensörlerin değişimi yapılır ki uzun ömürlü bir onarım sağlanır. Çünkü onarım müdahaleleri kıs zaman diliminde tekrarlayan arızaların meydana gelmesine neden olacağından, mutlaka yenisi ile değişimi tercih edilir. Ayrıca değiştirilen NTC sensörlerinin orijinal olması da hem performansının yüksek olması hem de dayanıklı olması açısından çok önemlidir. Aksi halde kısa zaman dilimlerinde aynı sorunla tekrar karşılaşarak, yeniden bir değişim işleminin gerçekleştirilmesi gerekebilir.

Leave a Comment