Posted on: 17 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Diken” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, enerji ve enflasyon krizinde ülkedeki hastanelerin iflas etme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Fotoğraf: AA

Lauterbach, Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD’de yayımlanan ‘Bericht aus Berlin’ programındaki açıklamasında, hastanelerin gelecek aylarda maddi olarak likidite sorunu yaşayacaklarını, bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

AA’nın haberine göre hastanelere daha fazla devlet yardımı yapılması konusunda bu salı Maliye Bakanı Christian Lindner’le görüşeceğini belirten Lauterbach, “Hastanelerin çok özel bir durumu olduğu açıktır. Burada hızlı ve gerçekten etkili reaksiyon göstermezsek kapanmalar olur” uyarısında bulundu.

Ne olmuştu?

Rusya-Ukrayna savaşı ……

Devamını okumak için: https://www.diken.com.tr/almanya-enerji-krizinin-hastanelerin-batmasina-neden-olacagindan-endiseli/

Kaynak :
https://www.diken.com.tr/almanya-enerji-krizinin-hastanelerin-batmasina-neden-olacagindan-endiseli/

Leave a Comment