Posted on: 12 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ndeki oturumda alınan ‘su ücretlerine yüzde 50 indirim’ kararına tepki gösterdi.
ABB’den yapılan açıklamada, “Mecliste alınan bu karar su indirimi kararı değil, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresinin (ASKİ) iflas ettirilmesi kararıdır” denildi.
ABB’den yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Ankara’da suyun metreküp maliyeti 24 TL, ücreti ise 13 TL’dir. Ayrıca sosyal yardım alan ailelere 10 tona kadar ton başı 1 TL’ye, öğrenci evlerine ise yüzde 50 indirimli su temin edilmektedir. Zaten maliyetinin yarısına ücretlendirilen su tarifesine yüzde 50 indirim yapılması, ASKİ’yi işlevsiz hale getirecektir. Bu kararla halka yıllık ortalama 300 milyon metreküp su temini sağlayan ASKİ’nin su tarife geliri yıllık yaklaşık 1, 8 milyar TL olacaktır. ASKİ’nin sadece 2022 yılı elektrik ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12363861/ankara-buyuksehir-belediyesiden-su-indirimi-kararina-tepki

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12363861/ankara-buyuksehir-belediyesiden-su-indirimi-kararina-tepki

Leave a Comment