Posted on: 5 Temmuz 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Son zamanlarda teknolojinin hızla gelişimi ve mobil cihazlarla yapabileceğimiz işlemlerin artışı ile yapay zeka akıllı telefonlarda ve yarı iletkenlerin üretimlerinde önemli bir rol oynamıştır. AnTuTu, Nisan 2020 için en iyi yapay zekalı Android işlemcilerinin listesini açıkladı.

Bu sıralama AnTuTu platformunda teste tabi tutulan ve kıyaslanan akıllı telefon modellerinden toplanan verilere dayanmaktadır. Nisan 2020 için yayınlanan bu lisye, 1 Nisan ile 30 Nisan arasında toplanan verileri kapsamaktadır.

Veriler akıllı telefonların ortala puanlarını ortaya koymaktadır. Yani en yüksek puan burada gösterilmiyor. Aynı zamanda listede akıllı telefon modellerinin ismi yerine yapay zekalı işlemcilerin model isimleri yazılmaktadır.

Listeye baktığımız zaman Qualcomm markalı yonga setlerinin hakimiyetini görüyoruz. ABD’li şirketin bu listeye 5 farklı işlemci ile girdiği açıkça görülüyor. İlk sırada kendine yer bulan Snapdragon 865 modeli oluyor bu işlemcinin ardından ise Samsung Exynos 990 yonga seti geliyor.

Bu iki yapay zekalı yonga setinin ardından ise sırasıyla Snapdragon 765/765G, Snapdragon 855+ ve Snapdragon 855 yonga setleri gelmektedir. MediaTek’in Helio G90 yonga seti ise kendine altıncı sırada yer buluyor. Listenin devamında ise yedinci sırada Snapdragon 730/730G geliyor.

AnTuTu tarafından hazırlanan bu listenin son sıralarına baktığımızda ise 8 numarada Exynos 9825 yonga seti, 9 numarada MediaTek Dimensity 1000L orta sınıf işlemci modeli geliyor. Ayrıca listenin son sırasında kendine yer bulan yonga seti modeli ise HiSilison Kirin 990 işlemcisi oluyor.

“AnTuTu, Nisan Ayının En İyi 10 Yapay Zekalı Android İşlemcilerini Açıkladı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment