Posted on: 26 Eylül 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Beyaz eşya teknolojisi alanında lider markalardan birisi olan Arçelik, cihazlarındaki yüksek teknolojisiyle hem kaliteli hem de uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor. Arçelik markalı buzdolabı modelleri de gelişmiş teknolojileriyle yaygın olarak kullanılıyor. Arçelik buzdolabı modellerinin dijital gösterge panellerinde çıkan hata kodları ise buzdolabının kullanımına ilişkin hem performans hem de arıza verilerinin alınmasını sağlıyor. Eğer Arçelik markalı buzdolabının gösterge panelinde C4 hata kodu alınıyor ise dikkate alınmalı ve en hızlı şekilde Samandıra Arçelik Servisi hizmetlerinden yardım alınması gerekliliği bulunmaktadır.

Arçelik C4 Hata Kodu Anlama Gelir?

Arçelik markalı buzdolabı modellerinin dijital gösterge panelinde nadir görülen hata kodlarından birisi olan C4 kodu, önemli bir soruna işaret etmektedir. Arçelik buzdolabı kullanma kılavuzundan da görülebileceği üzere Arçelik C4 hata kodu buzdolabındaki soğutma sorununa işaret etmektedir. Yani Arçelik markalı buzdolabınızın soğutma performansında ciddi bir düşüş meydana geldiğini göstermektedir. Söz konusu soğutma düşüşünün buzdolabınız tarafından karşılanamadığı ve çözüm oluşturulamadığı durumlarda gösterge panelinde Arçelik C4 hata kodu ortaya çıkar. En kısa süre içerisinde Ataşehir Arçelik Servisi uzman teknikerleri tarafından müdahale edilmelidir.

Arçelik C4 Hata Kodu Nasıl Çözülür?

Arçelik markalı buzdolabının gösterge panelinde çıkan C4 hata kodunun çözümü için profesyonel müdahale gerekliliği bulunmaktadır. Buzdolabının soğutma işlevini yerine getirmesinde rol üstlenen temel parçalarla ilgili bir arıza olduğunu işaret eder. Bu yüzden uzman Çekmeköy Arçelik Servisi uzman teknikerleri tarafından buzdolabının iç aksamının sökülerek, gelişmiş ekipmanlar aracılığıyla kontrollerin sağlanması gerekir.

Buzdolabının sensör arızası olabilir. Bu durumda arızalı sensör sökülerek, yenisiyle değiştirilmelidir. Bir diğer olasılık olarak ise buzdolabı gaz seviyesinde düşüş yaşanmış olabilir. Bu durumda buzdolabı gaz kaçağına neden olan etkenin tespit edilerek, giderilmesi gerekmektedir. Daha sonra uzman teknikerler tarafından buzdolabına uygun seviyede gaz şarjı uygulanarak, soğutma fonksiyonunun yeniden sorunsuz şekilde çalışmaya devam etmesi sağlanabilmektedir. Buzdolabının motorunda yaşanan bir arızada söz konusu olabilir. Bu durumda motor için özel ekipmanlar ile performans kontrolü sağlanarak, ihtiyaç duyulan onarım müdahaleleri yerinde gerçekleştirilmektedir. Arçelik Servisi uzmanları tarafından gerçekleştirilen her bir işlem 1 yıl garanti desteğiyle uygulanarak, son derece kaliteli, güvenilir ve ekonomik şekilde buzdolabı arıza onarım hizmetinden yararlanılması sağlanmaktadır.

Leave a Comment