Posted on: 21 Ağustos 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Finansal Yönetim Yüksek Okulu analitik araştırma başkanı Mikhail Kogan, “Başka birinin şarjını kullanmak akıllı telefon zararına sebep olabilir ve bilgisayar korsanlarına kişisel verilerinize ve önemli finansal bilgilerinize erişim sağlayabilir” diyor.

Kogan “Pek çok teknik uzman, voltaj, voltaj aralığı ve frekans bakımından farklılık gösterebilen ucuz Çince kopyaları yerine orijinal şarj cihazlarının kullanılmasını tavsiye ediyor. Sahte bir şarj cihazı sadece yangın tehlikesini tetiklemekle kalmaz. Aynı zamanda seviyeyi izleyen akıllı telefon adaptörünü veya yazılımı devre dışı bırakır.”diye açıklıyor.

Kogan, bazı adaptörlerin ve kabloların, bilgisayar korsanlarının şarj olurken cihazları hacklemelerine izin veren casus yazılımlara sahip olduğunu belirtti. Bilgisayar korsanlığı siber süreci görünmezdir ve bilgisayar korsanı da uzaktan varlık izlerini yok edebilir.

Ayrıca, orijinal olmayan suçlamalar tamamen farklı bir tehlike oluşturabilir. Herkese açık WiFi ağları gibi, şarj cihazları da hackerların elektronik cihazlara erişmesi için bir ağ geçidi olabilir.

Bir hacker saldırısının kurbanı olma şansı, telefonlarını şarj etmek için genel USB istasyonlarını kullanmak isteyenlerdir. Bu, bu yerin yöneticileri tarafından fark edilmeyen bilgisayar korsanları tarafından manipüle edilebilir.

Aynı zamanda uzman, paranoyak olmamanız gerektiğini ve şarj cihazınızı arkadaşlarınıza ödünç verme veya şarj cihazı isteme konusunda bir tehdit görmemeniz gerektiğini belirtiyor.

Gelecekte, tüm kullanıcıların BT hijyenini daha dikkatli bir şekilde tedavi etmeye başlaması mümkündür.

Daha önce, E Hacking News Rus uzmanların -akıllı telefon- halka açık yerlerde şarj etme tehlikesi konusunda uyardığını bildirdi. Siber suçlular kurbanın telefonlarından şantaj için fotoğraf indirebilir veya cihaza virüs bulaştırabilir. Ayrıca, kamu şarj istasyonları daha ayrıntılı analiz ve reklamverenlere satış için kullanıcı verilerini toplayabilir.

Kaynak

Leave a Comment