Posted on: 12 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Diken” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, ABD Başkanı Joe Biden’ın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararının ardından Suudi Arabistan’la ilişkileri yeniden gözden geçirdiğini söyledi.

Fotoğraf: Reuters

Kirby, CNN televizyonuna verdiği röportajda, söz konusu kararının ardından Biden’ın tutumuna değinerek, “Biden, Suudi Arabistan ile ilişkilerin yeniden değerlendirilmesi konusunda çok açık oldu. OPEC kararının ardından şu anda bu değerlendirmeyi yapıyor” dedi.

Biden’ın karar dolayısıyla hayal kırıklığı yaşadığını belirten Kirby, “Biden, ……

Devamını okumak için: https://www.diken.com.tr/beyaz-saray-biden-opec-kararinin-ardindan-suudilerle-iliskileri-gozden-geciriyor/

Kaynak :
https://www.diken.com.tr/beyaz-saray-biden-opec-kararinin-ardindan-suudilerle-iliskileri-gozden-geciriyor/

Leave a Comment