Posted on: 16 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Diken” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, ‘sansür yasası’nın TBMM’de kabul edilmesinden kaygı duyulduğunu belirterek, yasanın ülkede ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı düzenlemeler içerdiğine dikkat çekti.

Fotoğraf: Twitter

AKP ve MHP’nin hazırladığı ‘dezenformasyonla mücadele yasası’ adı verilen, gazetecilik meslek örgütlerinin ‘sansür yasası’ olarak adlandırdığı kanun teklifi iki gün önce Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmişti.

VOA Türkçe’nin haberine göre açıklamada BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Marta Hurtado’nun şu sözlerine yer verildi: “Uluslararası insan hakları hukukuna göre ifade özgürlüğü ‘doğru’ bilgiyle sınırlı değildir, gerek çevrimiçi gerek çevrimdışında ‘her türden bilgi ve ……

Devamını okumak için: https://www.diken.com.tr/bmden-sansur-yasasi-tepkisi-keyfi-yorumlama-ve-suistimal-icin-ciddi-boyutta-imkan-yaratiyor/

Kaynak :
https://www.diken.com.tr/bmden-sansur-yasasi-tepkisi-keyfi-yorumlama-ve-suistimal-icin-ciddi-boyutta-imkan-yaratiyor/

Leave a Comment