Posted on: 11 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “İnternet Haber” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

İnternet üzerinde birçok optik illüzyon testleri mevcut. IQ seviyenizi ölçen yunus balığı testi de görüp görebileceğiniz en zor optik illüzyonlardan birisi. Bu resimdeki bir detayı 10 saniye içerisinde 100 kişiden 2 kişi anca fark edebiliyor. Eğer resimdeki iki kuşu bulabilirseniz sizde yüzde 2’lik kısımda yer alıyorsunuz. Fakat bu sanıldığı kadar kolay değil. Uzmanlar 10 saniye içinde bu görseli çözüme kavuşturanın üstün zekalı olduğunu söylüyor. 

İşte o resim

Bazı kişilik testlerinde ya sadece görsel zeka ya da zihinsel vurgu ön plana çıkıyor. Ancak bu testte her duyunuza ihtiyaç duyacaksınız. Resimde direkt olarak yunus dikkatinizi çekebilir. Ancak aslında resimde 2 adet kuş bulunuyor.

Bu optik illüzyon testinde kişilerin sadece yüzde ikisi bu resimde iki kuşu görebiliyor. Resme ilk baktığınızda sadece bir yunus balığı görebilirsiniz fakat çok daha fazlası var. Resme güzelce bakın ve 10 saniyede iki kuşu bulmaya çalışın.

Resme bir de tersten bakın

Şayet dikkatli olarak baktığınız halde iki kuşu göremediyseniz resme birde tersten bakın. Şimdi görebildiniz mi?

100 kişiden 2’si görebiliyor

Bu kuşları 10 saniyede görebilen sadece % 2’lik bir kesim bulunuyor. Şayet bu % 2’lik kısma girdiyseniz üstün zekalı olarak kabul ediliyorsunuz.

Kaynak :
https://www.internethaber.com/bu-fotograftaki-detayi-100-kisiden-sadece-2-kisi-fark-ediyor-2274017h.htm

Leave a Comment