Posted on: 10 Nisan 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik ürünlerden birisi olan bulaşık makineleri, günümüzde lüks bir teknolojiden çok temel ihtiyaçlardan birisi haline geldi. Daha az su tüketimi ve daha yüksek su sıcaklıklarıyla elde yıkamaya göre çok daha avantajlı olan bulaşık makineleri yüksek dayanıklılığa sahip ürünlerdir. Ancak yüksek dayanıklılığa sahip olmaları, olası bulaşık makinesi arızaları için kesin engel oluşturamamaktadır. Nitekim pek çok değişkeni içerisinde barındıran bir sisteme sahip bulaşık makinelerinin su almaması şikayeti sıklıkla görülüyor. KavacıkSamsung Servisi merkezimize tüketicilerden yoğun olarak bulaşık makinesi su almıyor sorunuyla ilgili bildirimde bulunuluyor.

Bulaşık Makinesi Neden Su Almaz?

Bulaşıklarınızı yüksek su sıcaklıklarında ve daha az suyla yıkayabilen bulaşık makinenizin su alamaması ciddi bir sorundur. Zira bu durumda makineniz temel fonksiyonunu yerine getiremeyecektir. Dolayısıyla bulaşık makinenizi kullanmayacaksınız. Bulaşık makinenizin yıkama suyunu bir türlü almamasının altında pek çok farklı neden yatabiliyor.

Bulaşık makinesinin su almaması sorunu temel olarak makinenin kapağının tam kapanamamasına neden olan sorunlar, makine su giriş hortumunun tıkalı veya kıvrılmış olması, bağlı olduğu musluktan su akışı olmaması, su seviye anahtarı ile su giriş ventili parçalarının arızalanması ihtimalleri söz konusu olur. Ayrıca bulaşık makinesinin elektronik devre kartı/program aygıtı da arızalanmış olduğundan su alım iletimi ilgili parçalara gerçekleştirilemiyor olabilir. Bu durumda arıza tespiti ve çözümü için 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde garantili Koşuyolu Arçelik Servisi firmamıza başvuru yaparak, profesyonel uzmanlardan destek alabilirsiniz.

Bulaşık Makinesinin Su Almaması Halinde Ne Yapılır?

Bulaşık makinenizi normal şekilde çalıştırıp, yıkama programını başlattıktan sonra su almadığı fark ettiğinizde yapmanız gereken önemli ilk müdahaleler bulunuyor. Bu müdahaleler seçilen programın iptali, çocuk kilidinin devreden çıkartılması, makinenin bağlı olduğu muslukta su akışı olup, olmadığını ve su giriş bileşenlerini kontrol etmeniz gerekiyor. Bulaşık makinenizde filtre tıkanıklıkları, hortum tıkanıklığı ve kıvrılmaları ile açık çocuk kilidi hususlarına bireysel olarak müdahale edebilirsiniz.

Bulaşık makinesi program aygıtı, su giriş ventili, su seviye anahtarı ile kapak bileşenlerini tek tek arıza ihtimaline yönelik kontrol ediyor. Daha sonra Küçükyalı Samsung Servisi firmamızın deneyimli ve güncel beyaz eşya teknolojisini yakından tanıyan teknikerlerimiz tarafından cihazınız için gerekli kontroller sağlanır.

Leave a Comment