Posted on: 23 Mayıs 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Çamaşırların 100% hijyenik hale getirilmesini sağlarken, bunu elde yıkamaya göre hem daha kolay hem daha hızlı hem de tasarruflu bir şekilde sağlayan çamaşır makineleri, günümüzün en çok kullanılan elektronik cihazlarından birisidir. Üstün donanım özellikleri ve dijital fonksiyonları ile farklı çamaşır tiplerinde dahi en uygun koşullarda yıkamanın gerçekleştirilmesine yardımcı olan çamaşır makineleri, oldukça yoğun şekilde kullanılmaktadır. Çamaşır makinesinin temel çalışma prensibi gereğince içerisine çamaşır doldurulan kazanı farklı devir hızlarında dönüş yaparak hem yıkama hem de sıkma işlemlerini oluşturmaktadır. Dolayısıyla kazan dönemezse makine çalışamaz. Özellikle de yıkamanın ilerlememesine neden olacak şekilde kazanının hiç dönmemesi ve hatta elle dahi döndürülememesi durumunda yapılacak tek şey Maltepe Bosch Servisi merkezinin profesyonel çamaşır makinesi servis hizmetlerine başvuruda bulunmak olacaktır.

Çamaşır Makinesi Kazanı Neden Dönmez?

Çamaşır makinesinin kazanının hiç dönmemesine neden olabilecek son derece önemli bir neden bulunmaktadır. Çamaşır makinesinin kazanının elle bile döndürülememesi şikayeti çok nadir olarak görülüyor olsa da oldukça komplike bir arızadır. Çünkü onarımının sağlanabilmesi için tüm makine bileşenlerinin tamamen sökülmesi gerekliliği bulunmaktadır. Oldukça teferruatlı bir arıza onarım işlemini gerektiren bu çamaşır makinesi arızası için hızlı, kaliteli ve ekonomik bir çözüm sağlanabilmesi için profesyonel Çekmeköy Bosch Servisi hizmetlerine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Çamaşır makinesinin kazanının elle dahi döndürülememesinin en temel ve hatta tek nedeni kazan bilyası olarak tabir edilen kazanının tambur ile birlikte sorunsuz bir şekilde dönüş gerçekleştirmesini sağlayan temel parçalardır. Eğer bu parçalarda bir problem meydana gelmiş ise kesinlikle makine kazanı döndürülemez.

Çamaşır Makinesi Bilyalarının Dağılması Nedir? Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinesinin kazan ve tambur parçalarının dönüş gerçekleştirebilmeleri için fizik kanunları gereğince tam göbek kısmında küçük bilyalardan oluşan bir mekanik sistem bulunur. Bu mekanik sistemin makineye sürekli aşırı çamaşır yüklenmesi, makinenin düz bir zeminde bulunmaması, amortisör ve yay parçalarının arızalanması gibi pek çok etkene bağlı şekilde dağılabilmektedir. Böyle dağılan çamaşır makinesi kazan bilyalarının onarılabilmesi mümkün değildir. Ancak bu durumda komple kazanının değiştirilmesine gerek olmadan yeni bir bilya mekanizmanın takılması ile de çözüm sağlanabilmesi mümkündür. Böyle bir çamaşır makinesi arıza onarım işlemi ise ileri seviye teknik bilgi ve ekipman gerekliliği doğurduğundan sadece tam donanımlı Sultanbeyli Profilo Servisi hizmetleri ile çözüm sağlanabilmesine yol açmaktadır.

Leave a Comment