Posted on: 22 Ağustos 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Lexus, bir dövme sanatçısı olan Claudia De Sabe ile ortak bir işe imza attı ve dünyanın ilk dövmeye sahip otomobilinin tanıtımını yaptı. Lexus UX modeline uygulanan bu işlem tam 6 aylık bir çalışma sonrası ortaya çıktı.

Dövmeleri genellikle insanların vücutlarının bir kısmında gördüğümüz bu zamanlarda bir arabaya dövme yapıldığını görmek oldukça şaşırtıcı oluyor. Dünyanın ilk dövmeli arabasını Lexus şirketi tanıttı. Dövme sanatçısı olan Claudia De Sabe eşsiz tasarımını gövde kısmında iğneyle çizilmiş desenlerde görüyoruz.

Aslında Clauudia, beyaz renkli araca ince bir dövme iğnesi kullanmak yerine, dremel kullanmayı tercih etti ve aracın gövdesine dev bir KOİ balığının görselini çizdi. Koi balığı, geleneksel olan Japon sanatında iyi şansın yanında azimliliği de temsil eden bir motif olmuş.

Claudia, dremel kullanarak boyanın altında bulunan metalde desenler oluşturmaya başladı. Bu işlemin sonrasında ise desenleri göz önüne çıkarmak için 5 litre yüksek kaliteye sahip araba boyasını kullandı. Son olarak arabanın kullanılabilmesi için lake cila işlemini uygulayarak tasarımını tamamlamış oldu.

Aracın üzerinde yapılan ilk çizim aşaması 6 ay zaman aldı. Sonrasında ise araçtaki dövmeler 5 gün boyunca sekiz saatlik çalışmalar ile tamamlanmış oldu. Yapılan bu proje yıllarca özel ders alınarak ulaşılan takumi ustalığına bir övgü niteliğinde oldu.

Araçların test aşamalarında, 60 bin saatlik deneyime sahip olan takumi ustalarıyla çalışılıyor. Bu deneyimli takumi ustaları eğitimsiz gözlerin göremeyeceği işaret ve hataları bir bakışta görüp aynı zamanda motorların düzgün çalışıp çalışmadığını anlama yetisine sahipler. Takumi ustaları milimetrik kusurları bile bir dokunuşlarıyla hissedebilen ustalardır.

Dünyanın İlk Dövmeli Arabası, Lexus Tarafından Tanıtıldı. Haberi hakkındaki düşüncelerinizi aşağı tarafta bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment