Posted on: 16 Ağustos 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dyson firmasını birçoğumuz ürettiği yüksek kaliteli elektrikli süpürgeler ile tanıyoruz. Şirket aynı zamanda pahalı bir saç düzleştiricisi ile birlikte sağlıklı yaşam pazarına da adım attı. Bunların yanı sıra Dyson, süper havalı bir elektrikli otomobil projesi üzerinde çalışıyordu ancak bazı nedenlerden dolayı bu projeden vazgeçti. Peki Dyson bu projeden hangi sebeplerle vazgeçti? İşte bu sorunun cevabı yazımınız devamında olacak.

Şirketin kurucusu Sir James Dyson, verdiği bir röportajda iptal edilen elektrikli otomobil projesi hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Havalı bir tasarıma sahip olan bu otomobilin neden piyasaya sürülmediğini ve neden geliştirilme aşamalarının sonlandırıldığını açıkladı.

SUV olarak geliştirilen bu model “N526” kod adı ile tasarlanmıştı. Otomobil yedi adet koltuğa sahip ve tek bir şarj ile 965 kilometre menzil sunabiliyor. Tasarımsal olarak baktığımızda ise Range-Rover benzeri tasarım hatları öne çıkıyor ve bence bu da oldukça şık bir görünüm sunuyor.

Araç eğer piyasaya sürülseydi 2.6 ton ağırlığında olacaktı. Ayrıca 4.8 saniyede saatte 100 kilometre hıza ulaşabilecekti. Bu hıza ulaşabilmesi için güçlü bir motora ihtiyacı var. Bu güçlü motor da 200kW elektrik motoru olarak karşımıza çıkıyor ve araca mükemmel bir performans sunuyor.

Dyson’ın sahibi Sir James Dyson, elektrikli otomobili gizli bir tesiste sürdüğünü belirtti. Açıkladığına göre otomobil 5 metre uzunluğunda, 2 metre yüksekliğinde ve 1.7 metre boyundadır. Aracın ön camı bayağı alçak gözükürken otomobilin tekerlekleri ise piyasadaki diğer araçlara göre daha büyüktür.

Sir James Dyson, The Times ile yaptığı röportajda Tesla‘ya rakip bir elektrikli otomobil üretmek için oldukça yüksek miktarda bir yatırım yapması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda James Dyson, otomotiv ekibinin “fantastik” bir elektikli otomobil geliştirmesine rağmen, bu otomobilin ticari olarak uygun olmadığını belirtti.

“Dyson Süper Havalı Elektrikli Otomobil Projesini Neden İptal Etti?” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment