Posted on: 27 Ekim 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Vivo, 5G ağ desteğine sahip Vivo Nex 3S modelini üç ay önce piyasaya sürdü. Henüz üzerinden çok geçmese de şirket 5G desteğine sahip yeni akıllı telefon modellerinin sayısını her geçen gün arttırmanın peşindedir. Vivo, 5G konusunda en çok çaba sarf eden ve yatırım yapan şirketlerin başında geliyor.

Kısa bir süre önce şirketin 5G destekli yeni bir modeli Geekbench veritabanında ortaya çıktı. Yeni cihazın Qualcomm’un şu anda en güçlü 5G destekli yonga seti olan Snapdragon 865’ten gücünü alacağı belirtiliyor. Bu önemli bir durum çünkü Android piyasasının en güçlü işlemcisini şu anda budur.

Genellikle bir akıllı telefon Geekbench’te ortaya çıktığı zaman yonga setinin tam model numarası bilgisi verilmez. Tabii ki henüz tam olarak duyurulmamış modeller için geçerlidir. Vivo’nun yeni telefonunun Geekbench bilgilerinde Snapdragon 865 direkt olarak yer almasa da “Kona” anakartı kullanıldığı için Snapdragon 865’in büyük oranda bu cihazda mevcut olacağını söyleyebiliriz.

Geekbench belgesinde ayrıca cihazın 8GB RAM ve önyüklü olarak Android 10 işletim sistemi ile birlikte geldiğini görüyoruz. Geekbench 5.1.1 testinde, akıllı telefon tek çekirdekli testte 912 puan alırken çok çekirdekli testte ise 3291 puan elde ediyor.

5G Desteğine Sahip Bu Cihaz Aslında Bir iQOO Modeli Olabilir

Vivo, şu anda 14 adet 5G destekli akıllı telefon modeline sahiptir. Ancak bu modellerden sadece 4 tanesi Snapdragon 865’ten güç alıyor. Yeni 5G destekli model tanıtıldığında ise beşincisi olacaktır. Diğer modeller ise Vivo X50 Pro Plus, Vivo NEX 3S, iQOO Neo 3 ve iQOO 3 şeklinde belirtilebilir.

Geekbench’te ortaya çıkan bu gizemli model aslında bir iQOO modeli de olabilir. Vivo, çift marka stratejisi yürüten bir şirkettir. Hem Vivo hem de iQOO markalarına eşit önem vermekle beraber her iki marka için rekabetçi modeller tanıtmaktadır. Bu durumu Xiaomi ve Redmi markaları ile kıyaslayabiliriz. Tıpkı Xiaomi’nin yaptığı gibi bir markada daha pahalı ürünler olurken diğerinde biraz daha uygun bir fiyatlandırma politikası izlenmektedir.

“Vivo, 5G Desteğine Sahip Yeni Bir Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment