Posted on: 17 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

TOKİ, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile devredilirken fabrika arazisinin üzerine 600 tane sosyal konut yapacak. Fabrika arazisinin TOKİ’ye devredilmesi, Çarşamba Şeker Fabrikası‘nda üretim beklentisini tamamen bitirecek. TOKİ’nin sosyal konut projeleri genellikle şehrin dışında rant değeri düşük arazilere yapılırken, Çarşamba’da şehrin merkezinde en değerli arazilerden gösterilen şeker fabrikasının arazisine yapılacak olması dikkat çekti.
Çarşamba Şeker Fabrikası, yaklaşık 12 yıldır çalışmazken, 2 yıl önce fabrikanın tekrar üretime başlaması için 20 milyon lira yatırım yapılmıştı. Bölgedeki çiftçiler, fabrika yeniden üretime başlayacağı için yeniden şeker pancarı üretimine yönelmişti. Ancak pandemi gerekçe gösterilerek şeker fabrikasının açılışı 2021 yılına ertelenmişti. Gelinen noktada bölgedeki çiftçiler, yatırımların devam ederek fabrikanın açılmasını beklerken, şeker fabrikasının lojmanlarına ait 64 bin 500 metrekarelik arazinin TOKİ’ye devredildiğini öğrenince şok oldular.
……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12390209/fabrika-arazisine-konut

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12390209/fabrika-arazisine-konut

Leave a Comment