Posted on: 23 Ağustos 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Samsung, bu yıl bütçe dostu akıllı telefonlar konusunda oldukça girişimci firmalardan biri. Şirketin izlediği bu politika, mevcut salgın durumu ve potansiyel kriz göz önüne alındığında önemli ve iyi bir hamle. Bu adım doğrultusunda tanıtılacak olan Samsung Galaxy M51 modeli, 8GB RAM ve Snapdragon 675 yonga seti ile Geekbench’te listelendi.

Samsung, geçtiğimiz yıl Galaxy J serisine yeni üyeler eklemeyi bıraktı ve bunun yerine yeni Galaxy M serisine geçiş yaptı. Bununla beraber mevcut Galaxy A serisinde de güncel akıllı telefon modelleri sunmaya devam etti. Tüm bu modeller agresif bir fiyatlandırma politikası ile satışa sunuldu.

2019 yılının sonunda bu yana birçok spekülasyona maruz kalan Galaxy M51, nihayet Geekbench testinde ortaya çıktı ve bazı özellikleri netlik kazanmış oldu. Samsung, Galaxy M serisi ile birlikte özellikle Xiaomi’nin Hindistan pazarında hakim olduğu uygun fiyatlı akıllı telefon pazarında daha fazla pazar payı kazanmaya başladı.

Şirketin bu bütçe dostu serisi, markanın daha önceden piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı modellere kıyasla daha iyi fiyat/performans dengesine sahiptir. Ancak ne yazık ki yakın zamanda piyasaya sürülen Galaxy M11 modeli, bu dengeyi düzgün bir şekilde kullanıcılara yansıtamamış durumda.

Samsung Galaxy M51 Modeli Geekbench Tablosu:

Teknik özellikleri ile en azından kağıt üzerinde ilginç gözüken Samsung Galaxy M51, şirketin M11 ile biraz kaybettiği bu dengeyi yeniden rayına oturtabilir. Galaxy M51, Geekbench testinde karşımıza çıktı. Akıllı telefon, tek çekirdekli testte 546 puan elde ederken çok çekirdekli testte ise 1784 puan almış durumda.

Geekbench listesine göre akıllı telefon SM-M515F model numarası ile karşımıza çıkacak ve Android 10 işletim sistemi ile ön yüklü olarak gelecek. sm6150 olarak adlandırılan anakart ile birlikte cihazda Qualcomm’un Snapdragon 675 yonga seti olacak. Buna ek olarak cihazda 8GB RAM bulunacak.

Daha önceki sızıntılarda akıllı telefonun 64MP birincil sensörden oluşan dörtlü arka kamera kurulumu ile geleceği iddia edilmişti. 128GB dahili depolama varyantı da olacak cihazın Haziran sonunda veya Temmuz başında piyasaya sürülmesi beklenmektedir.

“Galaxy M51 Modeli, Snapdragon 675 İle Geekbench’te Listelendi” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment