Posted on: 16 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Gazete Duvar” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

DUVAR – Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) makam odasında davullu eğlence görüntüleri gündem oldu.

Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciasından 10 gün önce işçilerin de üye olduğu GMİS’de seçim yapıldı. 12’nci Olağan Genel Kurul’da seçimi yeniden Hakan Yeşil kazandı. Yeşil’in seçilmesinin ardından ise makam odasında davullu zurnalı eğlence düzenlendiği ve ‘kutlamaya’ köçek çağrıldığı ortaya çıktı.

Görüntülerin ilk ortaya çıktığı 5 Ekim günü, sosyal medya kullanıcılarından, “Orada madencinin hatırası var”, “Şemsi Denizer’in hatırası var”, “Bu görüntüler o makama yakışmadı” eleştirileri geldi.

Zonguldak’ın yerel gazetesi Z Haber’e konuşan Hakan Yeşil ise kamuoyundan özür dileyerek, “Bir anda gelişti. Engel olamadık” dedi. Yeşil 5 Ekim’de yaptığı açıklamada; “Arkadaşlar köçekle birlikte geldi oynamaya başladılar biz de dur diyemedik. Evet o makamda Şemsi Denizer’in hatırası var, şehit madencilerimizin hatırası var, bütün genel başkanlarımızın hatırası var hepsine saygı duyuyoruz hatıralarına da sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama dediğim gibi arkadaşlarımız seçim sonrası davul zurna ve köçekle geldi ve oynamaya başladılar. Bir anda olunca da yapamazsınız edemezsiniz demedik. Çıkıp da makamda oynamadık. 3-5 dakika eğlendiler sonra çıktılar. Bunu destekliyoruz olarak algılanmasın. Kamuoyundan özür dileriz” ifadelerini kullandı.

Amasra’daki maden faciasından sonra video yeniden gündem oldu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak :
https://www.gazeteduvar.com.tr/genel-maden-iscileri-sendikasi-baskaninin-eglence-goruntuleri-yeniden-gundem-oldu-haber-1585042

Leave a Comment