Posted on: 4 Mayıs 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

General Mobile, çevrim içi olarak düzenlediği tanıtım etkinliğinde iki yeni akıllı telefon modeli tanıttı. Bir tanesi giriş seviyesi özellikler ile gelirken diğeri ise orta sınıf özelliklerle karşımıza çıkmaktadır. General Mobile GM 20 isimli giriş seviyesi model, üçlü arka kamera kurulumu ve 4.000mAh kapasiteli bataryası ile geliyor.

General Mobile GM 20 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan General Mobile GM 20 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

GM 20 modeli su damlası çentiğine sahip bir ekran tasarımı ile bizleri karşılıyor. Bu ekran, ince üst ve yan çerçevelere sahip ancak alt çerçeve konusunda kalın bir çerçeve ile sunuluyor. Arka bölüme baktığımızda ise üst bölüme ortalanmış bir şekilde kare şeklinde kamera modülü karşımıza çıkıyor. Bu modül, üç adet kamera sensörü ile birlikte bir de LED flaş barındırıyor.

Cihazın yine arka bölümünde, kamera modülünün hemen altında fiziksel parmak izi okuyucu yer alıyor. Bağlantı noktası olarak USB Type-C girişi bulunan cihazda 3,5 mm kulaklık girişi ise yine bağlantı noktasıyla birlikte alt bölümde sunulmaktadır. General Mobile, yeni giriş seviyesi modelini Yeşim Yeşil, Parlak Siyah ve Okyanus Mavi olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor.

Ekran Özellikleri

Akıllı telefon 6,09 inç boyutunda ve ve 720 x 1560 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran ile geliyor. HD+ çözünürlüğünde sahip bu ekran, 282ppi piksel yoğunluğuna sahiptir ve 60Hz yenileme hızı sunmaktadır.

Kamera Özellikleri

General Mobile’ın yeni GM 20 modelinin su damlası çentiğine sahip olduğunu belirtmiştik. Şirket bu noktada 8MP özçekim kamerası sunuyor. f/2.0 diyafram açıklığına sahip olan bu ön kamera ile birlikte güzel portre fotoğraflar da çekebiliyorsunuz.

Arka bölümde ise kare şeklindeki bir kamera modülü içerisinde üçlü kamera kurulumu sunuluyor. Şirket bu noktada ayrıca bir LED flaş da konumlandırmış durumda. Arkadaki üçlü kamera kurulumu 13MP geniş açılı ana kamera ve iki adet 2MP’lik yardımcı kameralardan oluşuyor. Çeşitli çekim modlarını destekleyen arka kamera kurulumunda aynı zamanda yapay zeka desteği de bulunuyor.

Batarya Özellikleri

Akıllı telefon 4.000mAh kapasiteli bir batarya ile birlikte karşımıza çıkıyor. Cihazı alt bölümde yer alan USB Type-C portu üzerinden şarj edebiliyorsunuz. General Mobile, ürünün fiyatı dolayısıyla herhangi bir hızlı şarj teknolojisini bu modelinde sunmuyor.

Donanım Özellikleri

GM 20 modeli gücünü MediaTek’in Helio A25 yonga setinden alıyor. Sekiz çekirdekli bu yonga setinde 4GB RAM eşlik ediyor. Depolama konusunda ise cihazda 64GB dahili depolama alanı sunuluyor. Cihazda bulunan microSD kart sayesinde ekstradan 256GB’lık bir alan daha oluşturabiliyorsunuz. Cihaz kutusundan Android 10 işletim sistemi ön yüklü olarak çıkıyor.

İşte General Mobile GM 20 Özellikleri:

  • Ekran: 6,09 inç, 720 x 1560p, IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Helio A25
  • RAM: 4GB
  • Depolama: 64GB
  • Ön Kamera: 8MP
  • Arka Kamera: 13MP ana kamera + 2MP + 2MP
  • Batarya: 4.000mAh
  • Boyutlar: 154,5 x 73,8 x 8,8 mm
  • Ağırlık: 160 g
  • İşletim Sistemi: Android 10
  • Renkler: Yeşim Yeşil, Parlak Siyah ve Okyanus Mavi

İşte General Mobile GM 20 Fiyatı:

  • 4GB RAM + 64GB dahili depolama: 1.799,00 TL

Kaynak

Leave a Comment