Posted on: 12 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Gazete Duvar” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

DUVAR – İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, yabancı ülke vatandaşlarının, ikamet edenlerin haberi olmadan bazı adreslere kaydedildiği haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Adres bildirimlerinde yazılı beyanların esas alındığı belirtilen açıklamada, “Yasal kalış hakkı bulunan yabancıların adres beyanlarının tamamında, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından titizlikle ve yerinde tahkikatlar yürütülmekte olup 2022 yılının başından bu yana 3.791.198 yabancının adres tahkikatı yapılmış ve rutin olarak yapılmaya devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Yabancıların adresleriyle ilgili tahkikatların sürdüğü aktarılan açıklama şöyle devam etti:

“Ülkemizde yasal kalış hakkı bulunan yabancıların sayıları ve yoğunlukları Bakanlığımızca düzenli olarak takip edilmekte olup belirlenen ilçe ve mahallelerin yabancıların ikametine kapatılması gibi düzenlemeler yapılmakta ayrıca yukarıda belirtildiği üzere yabancıların adreslerine ilişkin tahkikat işlemleri de devam etmektedir. Bu çerçevede; gerek tahkikat ve taramaya gerekse şikâyete bağlı olarak gerçeğe aykırı adres beyanında bulunulduğunun tespit edilmesi halinde vatandaşımız veya yabancı uyruklu ilgili tüm kişiler hakkında gerekli idari ve adli işlemler yapılmaktadır.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak :
https://www.gazeteduvar.com.tr/goc-idaresi-baskanligi-2022de-3-milyon-791-bin-198-yabancinin-adres-tahkikati-yapildi-haber-1584515

Leave a Comment