Posted on: 14 Mayıs 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Aylar süren spekülasyonlar ve sızıntılardan sonra Google Pixel 4a modeli tüm özellikleri ile tanıtıldı. Orta-üst segmente konumlandırabileceğimiz akıllı telefon hem 4G desteğine sahip hem de 5G desteğine sahip olmak üzere iki farklı varyantta satışa sunulacak.

Google Pixel 4a Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Google Pixel 4a modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon ön tarafta ince sayılabilecek üst ve yan çerçevelere ve kalın sayılabilecek alt çerçeveye sahip ekran ile bizleri karşılıyor. Bu ekranın sol üst köşesinde bir kamera deliği bulunuyor. Arka tarafa baktığımızda ise kare şeklinde tek bir kamera ve bir adet de LED flaşa ev sahipliği yapan bir arka kamera modülü karşımıza çıkıyor.

Cihazın yine arka bölümünde bir fiziksel parmak izi okuyucu yer alıyor. 3,5mm kulaklık girişine sahip olan akıllı telefon bağlantı noktası olarak ise alt tarafta USB Type-C girişini sunuyor. Google yeni akıllı telefon modelini siyah renk seçeneği ile birlikte satışa çıkarmaktadır.

Ekran Özellikleri

Akıllı telefon 5,81 inç boyutunda ve 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde bir OLED ekran ile geliyor. %83,3 seviyesinde ekran/gövde oranına sahip olan ekran 443ppi piksel yoğunluğu değerine sahiptir. Bu ekran Corning Gorilla Glass 3 teknolojisiyle korunmakta ve Always-on Display adı verilen her zaman açık ekran teknolojisini desteklemektedir.

Kamera Özellikleri

Google’ın yeni modeli ön tarafta kamera deliği ile bizleri karşılıyor. Bu kamera deliğinde 8MP f/2.0 değerinde geniş açılı ön kamera sunuluyor. Otomatik HDR desteğine sahip olan özçekim kamerası ise 1080p 30fps olarak video kaydedebiliyorsunuz.

Arka bölümde ise tek bir kamera ile birlikte bir de LED flaş bulunuyor. Google, arka kamera modülünde OIS desteğine sahip 12,2MP geniş açılı kamera sunuyor. Otomatik HDR desteğine sahip olan bu kamera ile 4K 30FPS video çekebiliyorsunuz. Aynı zamanda 1080p 120FPS ağır çekim videoları bu kamera sayesinde kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Google’ın yeni akıllı telefonu 3.140mAh kapasiteli batarya ile geliyor. Şirket bu batarya ile birlikte 18W hızlı şarj desteği sunuyor. Bu sayede şarj başında geçen süre daha da kısalmış oluyor.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü Qualcomm’un Snapdragon 730G yonga setinden alıyor. Bu yonga setine 6GB RAM eşlik ediyor. Bununla birlikte cihazda 128GB dahili depolama alanı bulunuyor. Akıllı telefon kutusundan Android 10 işletim sistemi ön yüklü olarak çıkıyor.

İşte Google Pixel 4a Özellikleri:

  • Ekran: 5,81 inç, 1080 x 2340p OLED
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 730G
  • RAM: 6GB
  • Depolama: 128GB
  • Ön Kamera: 8MP
  • Arka Kamera: 12,2MP ana kamera
  • Batarya: 3.140mAh, 18W hızlı şarj
  • Boyutlar: 144 x 69.4 x 8.2 mm
  • Ağırlık: 143g
  • İşletim Sistemi: Android 10
  • Renkler: Siyah

İşte Google Pixel 4a Fiyatı:

  • 6GB RAM + 128GB depolama: $349

Kaynak

Leave a Comment