Posted on: 16 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Diriliş Postası” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

85 milyon üşümesin, karanlıkta kalmasın diye yerin 300 metre altından kömür çıkaran 41 madencimiz, grizu patlamasında şehit oldu. Dünyanın en helal ekmek parasını kazanan kahraman madencilerimizden geriye onlarca yetim yavru, gözü yaşlı eş ve ciğerleri yanan ana-babalar kaldı.
18.15’TE KARANLIĞA GÖMÜLDÜK
Hepsinin kıt kanaat geçindirdiği aileleri vardı. Evlatlarının geleceği ve bu ülke için her gün üç vardiya halinde indikleri derinliklerden kara elmas olarak tabir edilen kömürü gün yüzüne çıkarıyorlardı. Türkiye Taş Kömürü Işletmeleri’ne bağlı Amasra Maden Sahası’ndan çıkardıkları kömürle Türkiye’yi ısıtan ve aydınlatan kahraman madencilerimizin önceki gün 18.15’te meydana gelen patlama sonrası -300 kotunda mahsur kaldığı haberi, yurdun ……

Devamını okumak için: https://www.dirilispostasi.com/haber/12387471/hakkinizi-nasil-oderiz

Kaynak :
https://www.dirilispostasi.com/haber/12387471/hakkinizi-nasil-oderiz

Leave a Comment