Posted on: 1 Ocak 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

HTC Sensation ve Sensation XL’nin piyasaya sürülmesinden sonra 2011’de HTC zirveye çıktı. O zamandan beri, şirketin aylık, üç aylık ve yıllık gelirleri az ya da çok tutarlı bir düşüş yaşadı – bu hafta başında Ağustos ayında gelirlerde yıllık %53 düşüş oldu. HTC’nin Kıdemli RF tasarımcılarından biri olan Kevin Duo, şirketin uzun vadeli sürdürülebilirliği konusundaki şüphelere rağmen, LinkedIn profiliyle şirketin hala güçlendiğini ortaya koydu.

Bu yılın başlarında Snapdragon 845’i kullandıktan sonra, Tayvanlı üretici Qualcomm’un yaklaşan Snapdragon 855 işlemcisini örnekleme sürecinde görünüyor. Bu, ondan önce gelen çipin aksine, daha büyük performans kazanımları ve verimlilik departmanında önemli gelişmeler sağlayan yeni 7nm prosesi üzerine inşa edilecek. Ek olarak, güncellenmiş üretim süreci, Huawei’nin Kirin 980 ve Apple’ın yaklaşan A12’si ile çipin yerini alacak.

Varsayılan olarak ve 2019 boyunca sınırlı 5G ağları nedeniyle, Snapdragon 855, 4G LTE ağları için destek içeren Snapdragon X24 modemi ile birleştirilecek ve bu da aygıtların genel üretim maliyetlerini azaltacak. Ancak Duo’nun profili, HTC’nin üstün Snapdragon X50’ye baktığı anlaşılıyor. Bu modem, varsayılan seçeneğin aksine 5G ağlarını destekliyor ve üreticilere bir seçenek olarak sunulacak. Dolayısıyla, şirket bunu kullanmayı seçerse, HTC’nin bir sonraki amiral gemisi, örneğin Samsung Galaxy S10’un aksine yeni nesil ağları destekleyebilir.

Genel olarak, HTC’nin akıllı telefon pazarından yakında çıkma planı olmadığını açıkça görüyoruz. Yani en azından birkaç amiral gemisi daha gelebilir. Ancak, orta ve düşük seviyeli segmentlerde kar marjlarının düşmeye devam etmesiyle, HTC’nin, amiral gemisi pazarındaki çabalarını tamamen yeniden gözden geçirmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Sonuçta, bu en azından daha yüksek bir kar marjı garanti edecektir.

htc

Leave a Comment