Posted on: 2 Şubat 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Huawei Tüketici Elektroniği CEO’su Yu Chengdong, 10 Eylül’deki Huawei 2020 Geliştiriciler Konferansı’nda HarmonyOS 2.0’ın tam senaryo ekosistemini tamamen etkinleştirdiklerini ve uygulama geliştiricileri için beta sürümünü resmi olarak yayınladıklarını duyurdu. İşletim sisteminin mobil versiyonu, Aralık 2020’de piyasaya sürülecek. Ayrıca Huawei akıllı telefonlar, önümüzdeki yıl itibariyle tamamen HarmonyOS’a yükseltilecek.

Mayıs 2018’de, Harmony 2.0 çekirdeği TEE terminali için kullanıldı. Geçenlerde, Huawei’nin tüketici iş yazılımı departmanı başkanı Wang Chenglu bir röportajda bundan bahsetti. Tamamen teknik bir bakış açısıyla, Harmony System’in akıllı telefonların koşullarını çoktan karşıladığını söyledi. Ancak işletim sistemi için uygulama problemini çözmek biraz zaman alacaktır. Bununla birlikte şirket elbette Google ile işbirliğine dayalı ilişkiyi de hesaba katmaktadır.

Yaptırımlar nedeniyle Huawei bir süre ortada kaldı. Daha önce üzerinde çalıştıkları işletim sistemi için çalışmalar yavaşlamıştı. Ancak son olaylardan sonra şirket iyice hızlandı ve HarmonyOS üzerinden önemli bir yolu şimdiden kat etmeyi başardı. Bazı akıllı telefon modelleri, HarmonyOS işletim sistemine 2021’in Ocak ve Şubat aylarında güncellenecek. Güncellemeyi alacak ilk modeller, birkaç içerisinde belli olacak ve açıklanacaktır.

Daha önce, 2020 Geliştiriciler Konferansı’ndaki bir röportajda Wang Chenglu, “Her şeyden önce, EMUI 11 kesinlikle yükseltilmiş bir HarmonyOS sürümüdür.” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bunun birlikte EMUI 11’in HarmonyOS işletim sisteminin birçok özelliği taşıdığını belirtmişti. Yani aslında şu anda bu özellikleri EMUI 11 ile birlikte test etmeye çoktan başlamış durumdalar.

Wang Chenglu, EMUI 11 sürümüne yükseltme oranının %90’a ulaşacağını ve kullanıcı ölçeğinin o zamana kadar 200 milyona ulaşacağını tahmin ediyor. Ayrıca son beş yıl içinde Huawei yazılım ekibinin temelde Android sisteminin temel parçalarını değiştirdiğini söyledi. Huawei, yeni işletim sistemi ile ilgili çok sayıda marka başvurusunda da bulunmuş durumda. Bu başvurular şu anda gözden geçirilmeyi bekliyor.

“Huawei Akıllı Telefonlar, 2021 Yılında HarmonyOS’a Geçiş Yapacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment