Posted on: 5 Nisan 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Akıllı telefon üreticileri, cihazlarını diğer markaların ürünlerinden farklı kılmak için yeni tasarım arayışına giriyorlar. Markalar, geliştirmiş oldukları birbirinden farklı tasarımların patentini de kısa süre içerisinde alıyor. Bazı tasarımlar, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlasa da bazıları ise yalnızca şirketin neler yapabileceğini sergileyen konseptler ile sınırlı kalıyor. Kısa süre önce Huawei, Xiaomi Mi MIX Alpha benzeri her iki tarafı da ekran olan bir akıllı telefon tasarımı patenti aldı.

Xiaomi’nin Mi MIX serisinde sunduğu bu konsept tasarımı, geçen senenin en benzersiz akıllı telefon tasarımlarından biri olmuştu. Aynı zamanda oldukça ilgi de çeken bu akıllı telefon ne yazık ki sonrasında Xiaomi tarafından piyasaya sürülmedi. LetsGoDigital tarafından paylaşılan habere göre Huawei, her iki tarafı da ekran olan yani sarmal bir ekrana sahip olan bir akıllı telefon tasarımının patentini almış durumda.

Huawei, Her İki Tarafı Ekran Olan Telefon Patenti Aldı

Patent başvurusunda yer alan akıllı telefonun tasarımı, Huawei Mate X modeline benziyor gibi gözükse de katlanabilir bir akıllı telefondan oldukça uzak. Şirketin yeni konsept tasarımı, önden arkaya doğru uzanan ve cihazın yan yüzeyini de saran bir ekrana sahip. Ancak ön taraftan farklı olarak cihazın arkası tamamen ekran değil. Ekran, arka bölümün %60-70’lik bir bölümünü oluştururken geri kalan bölümde ise üçlü kamera kurulumu yer almaktadır.

Huawei, inovasyon söz konusu olduğu zaman Xiaomi ile birlikte önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olmuştur. Şirket, ticari olarak son kullanıcıya ulaşan katlanabilir akıllı telefonu ilk piyasaya süren markalar arasında yer almıştı. Söylentilere göre şirket bu cihaz ile ilgili yeni bir versiyon üzerinde de çalışmalar yürütüyor.

Tüm bunların yanı sıra Çinli teknoloji devi Huawei’ye ABD Hükümeti tarafından ağır bir baskı sürüyor. Şirket, bu nedenle bazı markalar ile işbirliği yapamıyor ve parça tedarik edemiyor. Bu durumdan dolayı şirketin sarmal ekran düzenine sahip bir akıllı telefon üzerinde çalışmaya gerçekten başlayıp başlamayacağı konusunda belirsizlik görünüyor.

“Huawei, Her İki Tarafı Ekran Olan Akıllı Telefon Tasarımı Patenti Aldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment