Posted on: 25 Nisan 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Huawei, geçtiğimiz sene Eylül ayında Huawei Mate 30 serisindeki akıllı telefon modellerini piyasaya sürdü. Şirket bu sene de aynı şekilde Huawei Mate 40 serisi modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak bu sene geçen seneki gibi Eylül ayında değil de Ekim ayında yeni nesil modelleri kullanıcıların beğenisine sunuyor olacak.

Teknoloji uzmanı DigitalChatStation’a göre Huawei Mate 40 serisi büyük ihtimalle dört farklı model ile karşımıza çıkacak. Ekim 2020’de piyasaya sürülebilecek olan bu modellerin hepsi de güçlü donanım ve hoş tasarım detayları ile tanıtılacak. Bu dört modelin ismi açıklanmasa da Huawei Mate 40, Mate 40 Pro modellerinin kesin olarak geleceğini biliyoruz. Diğer modeller de muhtemelen Mate 40 Pro Plus ve Mate 40 Porsche Design olarak lanse edilecektir.

Huawei Mate 40 Serisi Lansmanının Ekim Ayında Olması En İyi Tercih Olabilir

Huawei yeni nesil yonga setini 3 Eylül’deki IFA 2020 etkinliğinde tanıtacak. Ardından ise yine Eylül ayında HDC 2020 etkinliğinde EMUI 11 ara yüz sürümünü piyasaya sürecek. Bu nedenle Ekim ayı, yeni nesil Mate 40 serisinin lansmanı için en iyi zaman olabilir. Bunun dışında tanıtımın Eylül yerine Ekim ayında yapılıyor olması, Huawei’nin cihaz üretem süresiyle ilgili bir sıkıntıdan kaynaklı da olabilir.

Yakın zamanda ortaya çıkan bilgiler, Huawei Mate 40 modelinin 6,5 inç boyutunda ve Full HD+ çözünürlüğünde OLED ekrana sahip olacağını ortaya koyuyordu. Mate 40 Pro modelinin ise 2K çözünürlüğe sahip olan 6,7 inç boyutunda bir ekran ile geleceği belirtiliyordu. Her iki modelin de ekranı 90Hz tazeleme hızına sahip olacak ve kavisli ekranlar ile birlikte gelecek. Ancak Mate 40 Pro, şelale ekran tasarımı nedeniyle daha büyük ekran eğimine sahip olacak.

Huawei Mate 40 serisindeki modeller gücünü Kirin 9000 5nm yonga setinden alacak. Her model kutusundan Android 11 tabanlı EMUI 11 ara yüzü ön yüklü olarak çıkacak. Bununla birlikte Huawei, yeni amiral gemisi modellerinde 65W hızlı şarj desteği sunabilir. Bu hızlı şarj desteğinin yanı sıra yüksek kapasiteli bataryalar da görebiliriz.

“Huawei Mate 40 Serisi Ekim Ayında Dört Modelle Piyasaya Sürülecek” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment