Posted on: 29 Ekim 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Apple’ın yakın zamandaki güncellemesi iOS 13.5 sürümü ile birlikte iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinin ekranında önemli bir hata ortaya çıktı. Apple ile ilgili forumlarda, kullanıcıların geri bildirimlerine göre bu hata ile birlikte cihazların ekranında yeşil renk tonları belirgin hale geliyor. Bu durum kullanıcıları rahatsız ediyor.

iPhone 11 serisindeki modellerde görülen bu yeşil ekran hatası, Apple Watch Series 4 LTE akıllı saat modelini kullanan bazı kişilerde de ortaya çıkmış durumda. Bu durum özellikle cihazın ekran kilidini açtıktan sonra tesadüfen belirgin olmaktadır. iOS 13.5 güncellemesinden sonra ortaya çıkan hata, büyük olasılıkla yazılımsal bir sorundur.

Bu sorun ilk olarak Reddit üzerinde bildirildi. Daha sonra tartışma ilerledi ve kullanıcılar tarafından elde edilen geri bildirime göre bu sorunun esas olarak iPhone 11 serisini etkilediği sonucuna varıldı. Hata farklı şekillerde ortaya çıkabilmektedir. Çoğu cihazda ekran kilidini açtıktan sonra veya gece modu etkinleştirildiğinde yeşil tonları ekranda hakim olmaktadır.

Bu sorun ekranın donanımsal ayrıntılarından kaynaklı değildir. Çünkü yalnızca iOS 13.5 ile birlikte ortaya çıkıyor. iPhone 11 serisindeki cihazlarda ortaya çıkan yeşil ekran hatası, iOS 13.5 sonrasında gelen sorunların ilklerinden biridir. iPhone 11 ailesindeki bir cihaza sahip olan kullanıcılar güncelleme sonrası bu hatayla hemen karşılaştıklarını belirtiyorlar.

Bu yeşil ağırlıklı renk tonu, bir süre boyunca ekranda durduktan sonra kayboluyor. Ancak belirli bir süre sonra tekrar ekranınızı işgal edebiliyor. Elbette bu sorun oldukça rahatsız edici bir hatadır. Tonlarca para ödediğiniz bir cihazda böyle bir hata ile karşılaşmak istemezsiniz. Apple, bu konuda henüz açıklama yapmasa da bir sonraki güncelleme ile bu hatanın düzeltileceğini umuyoruz.

Kaynak

Leave a Comment