Posted on: 26 Mart 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Geçtiğimiz sene tanıtılan iPhone 11 modeli, $699 başlangıç fiyatı ile ABD’de piyasaya sürülmüştü. Yeni raporlara göre iPhone 12 modelinin başlangıç fiyatı ise $749 olarak belirlenmiş durumda. Yani geçen seneki modele kıyasla $50 dolarlık bir artış olduğunu görmekteyiz. Çin’in popüler sosyal medya mecrası Weibo’daki bir paylaşıma göre, fiyattaki bu artış üzerinde 5G teknolojisinin önemli etkisi olduğu düşünülmektedir.

Yaklaşan iPhone 12 serisi modellerinde 5G modem, RF, uçuş süresi sensörü, OLED ekran ve diğer önemli bileşenler olacak. Bu bileşenler, akıllı telefonun fiyatını da selefine göre daha yüksek bir yere konumlandıracak. Farklı bir paylaşımda ise iPhone 12 serisinin temel modeli için $699 başlangıç fiyatı belirlendiği iddia ediliyor ancak her iki paylaşım da birbiriyle çelişiyor. Bunun yanı sıra iPhone 12 Pro Max modelinin fiyatının ise $1.149’a kadar çıkabileceği söylenmektedir.

Apple, bu yıl için yaklaşık 80 milyon adet iPhone 12 serisi modellerinden satmayı hedeflemektedir. Ancak bazı kaynaklara göre Apple, büyük ölçüde yaşanan üretim gecikmeleri nedeniyle bu hedefi karşılayamayabilir. Yayınlanan haberler göre, Apple’ın A14 Bionic yonga setinin üretimi birkaç hafta gecikecek. Bu nedenle üretim bandından yıl sonuna kadar sadece yaklaşık 70 milyon ünite işlemci çıkacaktır.

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle birçok sektörde olduğu gibi akıllı telefon sektöründe de oldukça fazla gecikmeler ve aksaklıklar yaşandı. Görünüşe göre bu aksaklıklardan en çok etkilenen firma Apple oldu. Diğer firmalar yeni ürünlerini üretip piyasaya sürmeye devam ederken, Apple’ın yeni nesil iPhone modellerinin üretimi ve tanıtımı gecikti. Ancak Apple’ın buna rağmen işleri toparlayacağına ve yine iyi satış sayılarına ulaşacağını tahmin ediyoruz.

“iPhone 12 Modelinin Başlangıç Fiyatı $749 Olabilir” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment