Posted on: 25 Mart 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Apple’ın iPhone 12 serisinin lansmanı her geçen gün yaklaşıyor. Buna istinaden ortaya çıkan ayrıntılar ve sızıntılar da artıyor. Kısa süre önce ortaya çıkan yeni bir sızıntı, Apple iPhone 12 modellerinin nasıl isimlendirileceğini ortaya koyuyor. İşte iPhone 12 serisindeki cihazların hangi isim ile karşımıza çıkacağını ortaya koyan sızıntı!

Sızıntıya göre Apple, dört farklı iPhone 12 modeli piyasaya sürecek. Bu modellerden iki tanesi standart, iki tanesi ise “Pro” model olacak. Standart modeller iPhone 12 Mini ve iPhone 12 olarak isimlendirilecek. Pro modeller ise iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olarak adlandırılacak. Serinin 5,4 inçlik ekran boyutu ile en küçük olan üyesi iPhone 12 Mini olacak.

iPhone 12 Modellerinin İsimleri Belli Oldu

6,7 inç boyutundaki en büyük boyutlu model iPhone 12 Pro Max olarak adlandırılırken, 6,1 inç boyutunda ekrana sahip olan iki cihaz ise iPhone 12 ve iPhone 12 Pro olarak isimlendirilecek. Bu isimlendirme şeması Apple’ın geçmiş senelerdeki isim verme şekilleri ile uyumluluk gösteriyor. Ancak Apple, iPhone 12 Mini ile birlikte ilk defa akıllı telefon modellerinden birinde “Mini” isim takısını kullanmış olacak.

ABD merkezli teknoloji devi, daha öncesinde iPad ve Mac cihazlarında “Mini” isim takısını kullanmıştı. Bu isim takısı bu sefer de şirketin en popüler ürünü olan iPhone’a geliyor. Daha öncede de halihazırda kullanmış olduğu bu ismi iPhone’a gerçekten entegre etmesi mümkün gözüküyor. Raporlara göre iPhone 12’nin 6.1 inç ve 6.7 inç modelleri, iPhone 11 modelleri ile aynı ekran çentiğine sahip olacak. Bununla birlikte, 5.4 inçlik model, üst kenarlarda ekranda daha fazla bilgi göstermek için biraz dar bir çentiğe sahip olacak.

Son zamanlarda, iPhone 12’nin 699 ila 749 dolar arasında bir fiyat etiketi ile satışa sunulacağı söyleniyor. iPhone 12 Max modelinin ise 799 ile 849 dolar arasında bir fiyata sahip olabileceği ortaya çıktı. Pro ve Pro Max modellerinin 1.100 ila 1.200 $ arasında fiyatlandırılması bekleniyor. Tüm detaylarıyla cihazlar tanıtılana kadar bu fiyatları bilemeyeceğiz ancak cihazların Apple tarafından çok yakında tanıtılmasını bekliyoruz.

“iPhone 12 Modellerinin Nasıl İsimlendirileceği Belli Oldu” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment