Posted on: 28 Mart 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Apple, dün düzenlediği “Time Flies” isimli özel tanıtım etkinliğinde Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, iPad 8 ve iPad Air 4 modellerini piyasaya sürdü. Ancak herkesin merakla beklediği iPhone 12 modelleri bu etkinlikte tanıtılmadı. Peki iPhone 12 serisi ne zaman tanıtılacak? İşte bu konuda bildiklerimizi bu yazımızda sizlere sunacağız.

Etkinlikten önce hem farklı kaynakların hem de bizim yaptığımız haberlerin içerisinde “Time Flies” etkinliğinde iPhone 12 modellerinin tanıtılma ihtimalinin oldukça düşük olduğundan bahsediliyordu. Bu tahmin doğru çıktı ve yeni nesil iPhone modelleri bu etkinlikte tanıtılmadı. Birçok rapor ve söylenti ise iPhone 12 serisinin Ekim ayında düzenlenecek bir lansman etkinliği ile müşterilerin beğenisine sunulacağını ortaya koyuyor.

Apple’ın iPhone 12 Serisi Ne Zaman Tanıtılacak?

Geçtiğimiz etkinlikte iPhone 12 modellerinin tanıtılmamış olması Ekim ayındaki muhtemelen lansmanın da ihtimallerini oldukça arttırıyor. Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın tedarik zincirinde yer alan bazı tedarikçiler bu konuda söylemler vermişti. Bazı tedarikçiler, iPhone 12 modellerinin Ekim ayında düzenlenecek etkinlik ile piyasaya sürüleceğini söyledi.

Apple CFO’su Luca Maestri, bu yılın başlarında bir kazanç görüşmesi sırasında, yeni iPhone’ların normalden daha geç piyasaya çıkacağını doğrulamıştı. Açıklamada kesin çıkış tarihi belirsiz kaldı, sadece cihazların her zamankinden “birkaç hafta sonra satışa sunulacağını” söyledi. Geçen yılki iPhone 11 serisi resmi olarak 10 Eylül 2019’da duyurulmuştu ve 20 Eylül 2019’da raflardaki yerini almıştı.

Apple genellikle sonbaharda iki etkinlik düzenler; ilki tipik olarak yeni iPhone’lar ve Apple Watch’lar için, ikincisi ise Mac’ler ve iPad Pro modelleri gibi diğer donanımlar içindir. Ancak bu sene umulduğu gibi olmadı. Şirket ilk etkinlikte yeni iPad modellerini ve akıllı saatlerini tanıttı. İkinci etkinlikte ise iPhone modellerinin tanıtılması bekleniyor. Apple’un iPhone modellerinin tanıtımını geciktirmesi, üretimdeki gecikmeden kaynaklı olabilir.

“iPhone 12 Serisi Ne Zaman Tanıtılacak? İşte Bildiklerimiz” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment