Posted on: 10 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “İstiklal” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

İstanbul’da bölücü örgüt PKK/KCK ve onun Suriye uzantısı PYD/YPG ile yine aynı örgütün gençlik yapılanması olarak bilinen sözde Devrimci Gençlik Hareketinin (DGH) faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik güvenlik ve istihbarat birimlerince 7 Ekim’de yapılan operasyonlarda 12 şüpheli yakalanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen farklı sayılı soruşturma dosyaları çerçevesinde yakalanan örgüt üyelerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu tamamlandı. Haklarında PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DGH içerisinde faaliyet gösterdikleri bilgi ve belgeler elde edilen şüpheliler ile yine geçmiş yıllarda örgütün Suriye uzantısı PYD/YPG saflarında silahlı faaliyet gösterdikten sonra legal/illegal yollardan Türkiye’ye geçen toplam 12 şüphelinin polisteki işlemleri sona erdi.

Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen şahıslardan 1’i adli makamlarca serbest bırakıldı. 5 şüpheli için adli kontrol hükümleri uygulanırken, 4’ü sınır dışı edilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. 2 zanlının ise ‘silahlı terör örgütü üyeliğinden’ tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Kaynak :
https://www.istiklal.com.tr/haber/istanbulda-pkkya-operasyon-2-tutuklama-4-sinir-disi/716221

Leave a Comment