Posted on: 28 Mart 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Liseye geçiş sınavı yani kısa adı ile LGS gençlerimizin ilk stresli sınav deneyimidir. Genç ilk defa böyle bir sınava gireceği için hem heyecanlı hem de kaygılıdır. Gençteki kaygının en büyük sebebi ilk defa hayatına yön vermeye başlayacak olmasıdır. Bu yönlendirme sınav ile gerçekleşeceği için de genç 8. sınıfta yoğun bir çalışma temposu içerisine girer.

Ergenlik döneminin neredeyse başında olan genç ise bu sınava hazırlanmak oldukça zordur. Nereden başlayacağını bilemeyen genç, stres yönetimini de yapamaz. Bu süreçte ailenin gence sürekli destek olması gerekir. Ailenin desteği, gencin sınav stresi önemli ölçüde azaltacaktır.

Toplamda 90 sorunun bulunduğu bu sınava hazırlanan kimi gençler gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Hal böyleyken çalışmadan alınan verim oldukça az olacaktır. Bu yüzden genç, çok değil verimli çalışmalıdır. Aksi takdirde çok ve yanlış çalışan diğer rakipleri gibi sınavı kazanamayacaktır. En güzel yaşlarda olan gençlerin hayatlarından bir senenin boşa gitmesi yazık olacaktır. Bundan dolayı verimli ve doğru bir şekilde çalışılırsa sınavda başarılı olunacaktır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi verimli çalışmak çok çalışmak değildir. Zamanım doğru kullanıldığı ve maksimum bilginin edinildiği çalışma verimli çalışmadır.

Gençlerin unutmaması gerek bir diğer hususta konuların az olmasından kaynaklanan avantajdır. Bu avantajım en iyi kullanım şekli deneme çözümü olacaktır. Konuların bitmesini beklemeden deneme çözen genç, erkenden stres kontrolünü gerçekleştirecek ve sınavda olabilecek olumsuzlukları o anda değil, öncesinde deneyimlemiş olacaktır. LGS denemeçözümünün gence her yönden faydası oldukça fazladır. Test çözmenin devamında gerçekleşecek deneme sınavı öğrenciye çok büyük farkındalık yaratarak sınava bakış açısını değiştirecektir.

LGS Alan Deneme

Konuların ilerlemesi ile gerçekleşen konu birikimiyle başa çıkamama sorununuz varsa, alan denemeleri tam size göre. Özellikle değişen sınav sistemi  sorulara olan bakışın ve yorumun önemini arttırmıştır. Bu sebeple alan denemeleri çeşitli sorular görmenizi sağlayacak ve sizi ileri taşıyacaktır. Aynı zamanda alan denemeleri, yapamadığınız derste sadece deneme çözerek bile ilerlemenizi sağlayabilir. Nasıl olur diye düşünmeyin. Günümüz sınav sisteminde, bilgi sınav sorularının içerisinde yer alır. Bu da sürekli şekilde deneme çözen birinin bilgi dağarcığını geliştirecektir.

Deneme çözmekten daha önemli olan şey ise çözdüğünüz denemede doğru yanlış analizi yapmanız olacaktır. Bu sayede hangi konuda eksik olduğunuzu görüp eksiklerinizi kısa zamanda tamamlayabilirsiniz. Bu da genel denemelerinizdeki netlerin kısa zamanda kalıcı bir şekilde artmasını sağlayacaktır.

Alan denemelerinin ardından genel deneme çözmenin de büyük önemi vardır. Genel denemeler alan denemelerine göre daha iyi zaman kontrolü sağlar. Bundan dolayı öğrencinin haftada bir genel bir LGS deneme çözmesi gerekir. Sınava kalan zaman azaldıkça deneme sıklığı arttırılmalıdır.

LGS Deneme Nereden Alınır?

Çeşitli kitabevlerinde bulabileceğiniz LGS deneme kitaplarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra internet üzerinden de bu deneme sınavlarını kolaylıkla sipariş verebilirsiniz. İnternet alışverişi sınava hazırlık kitapları alınırken daha çok tercih edilir. Bunun sebebi pekçok sitede toplu alımlarda tıpkı esnaf usulü indirim yapılmasıdır. Bu da daha çok ürüne daha az fiyata sahip olmanızı sağlar ç

Sahaflar, LGS deneme kitaplarının alternatif satış noktalarıdır. Burada yalnızca okuma kitapları değil pekçok dersin test kitapları ve deneme kitapları da bulunur. Sıfır ve ya sıfıra oldukça yakın bulabileceğiniz deneme kitaplarına, piyasaya oranla oldukça uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz.

LGS Deneme Fiyatları

Genel olarak sınava hazırlık kitapları oldukça yüksek fiyatlı olmuştur. Deneme kitapları test kitaplarından daha uygundur. Henüz kendi ekonomisini eline alamamış genç için sürekli deneme kitabı almak genci zorlayacaktır. Bundan dolayı genç, deneme kitabı almak için ikinci ele yönelebilir. Sıfır ve ya sıfır ayarında bulabileceği ikinci el ürünler ile genç hem daha çok deneme çözecek hem de daha az ödeyecektir.

İkinci el deneme kitaplarını, sahaflardan ya da online ikinci el satış sitelerinden edinebilirsiniz. Buradaki kitaplar hem uygun hem de sıfır ayarında olabilirler.

Eğer sıfır ürün tercih edecekseniz kitabevlerinin belirli günlerde yaptığı indirimleri takip edebilirsiniz.

Hayatınızın en güzel zamanlarında, sosyal aktivitelerinizi kısıtlamadan ve insan olduğunuzu unutmadan, düzenli ve verimli bir şekilde çalışarak iyi bir liseyi kazanabilirsiniz.

Leave a Comment