Posted on: 15 Ağustos 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Michelin ve GM (General Motors) tarafından üretilen Uptis Prototype havasız lastik (Benzersiz Delinmeye Dayanıklı Lastik Sistemi), 2017 yılında Movin’in Zirvesi’nde sunulan Michelin’in VISION konsepti yolunda önemli bir gelişmedir.

Michelin ve GM tarafından sunulan VISION konsepti dört temel yenilik unsurunu içermekte. Sürdürülebilir hareketlilik aşamasına ulaşmak için havasız, bağlı, 3D baskı içeriyor. Ek olarak da %+100 sürdürülebilir ve tamamen yenilenebilir veya biyo kaynaklı malzemeler kullanılıyor.

General Motors, küresel satın alma ve tedarik zinciri kıdemli başkan yardımcısı Steve Kiefer “Uptis, otomotiv endüstrisini geleceğe yönlendirmek için ideal bir uyum ve tedarikçi ortaklarımızla işbirliği yaparken ve yenilik yaparken müşterilerimizden nasıl faydalandıklarının harika bir örneğidir.” diyor.

Uptis lastikleri, Uptis’in otomobilin ağırlığını yol hızlarında taşımasını sağlayan mimari ve kompozit malzemelerde çığır açan iyileştirmeler sunuyor. Uptis havasız olduğu için, çığır açan tekerlek düzeneği patlak lastikler ve patlamalar riskini ortadan kaldırır.

Bu yenilikler, aracın yükünü desteklemek için basınçlı havayı ortadan kaldırmak ve olağanüstü çevresel tasarruflara neden olmak için bir araya geliyor. Dünya çapında yaklaşık 200 milyon lastik, patlamalar, yol tehlikelerinden kaynaklanan hasarlar sebebiyle bir köşeye atılmaktadır. Aynı şekilde düzensiz aşınmaya neden olan yanlış hava basıncı nedeniyle de her yıl erken hurdaya çıkarılmaktadır.

Uptis Prototype aracılığıyla yapılan bu ilerlemeler, Michelin ve GM’nin daha güvenli ve daha sürdürülebilir mobilite çözümleri sunma konusundaki ortak kararlılığını göstermektedir.

Michelin, araştırma ve geliştirme başkan yardımcısı Eric Vinesse “Uptis, Michelin’in gelecekteki mobilite vizyonuna yönelik ilerlemeyi temsil ediyor. Aynı zamanda herkes için daha iyi, sürdürülebilir bir mobilite taahhüdümüzü somutlaştırıyor.” dedi.

Aşağıdaki videoya bir göz atarak konsept Uptis lastiğini görebilirsiniz.

“Michelin ve GM, Havasız Lastik Oluşturmak İçin Bir Araya Geldi” haberi hakkındaki fikirlerinizi yorumlar kısmına bekliyoruz.

Kaynak

Leave a Comment