Posted on: 11 Temmuz 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Nvidia‘nın “Super” markalı GPU’larını mobil olarak dizüstü bilgisayarlara getirmek istediği söyleniyor. Şirket, RTX 2070 ve 2080 ekran kartlarını masaüstü bilgisayarlar için kademeli olarak kaldırmış ve bunun yerine “Super” serisini getirmişti. PCGamesN’in raporuna göre, şirket şu anda Nvidia GeForce RTX Super modellerini dizüstü bilgisayarlar için tanıtmaya hazırlanıyor. Bu GPU’lar öncekilere göre ortalama %50 oranında daha hızlı.

Rapora göre, tanıtılacak bu iki mobil GPU mevcut masaüstü grafik kartları RTX 2070 SUPER ve RTX 2080 SUPER’in performanslarına erişebilecek. Yakın zamanda tanıtılacak ekran kartlarının mimarisi henüz netleşmiş değil ancak rapor, eski RTX serisiyle aynı TU104 GPU’yu temel alabileceklerini öne sürüyor.

Nvidia, popüler Ti serisi ekran kartlarının yerini alan GeForce RTX Super grafik kartlarını E3 2019’da ilk defa piyasaya sürmüştü. Bu yeni ekran kartları PC oyuncularına gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisine sahip sınıfının en iyi performansını sunuyor. Super ailesinin en uygun fiyatlı modeli GTX 2060 Super; 2176 CUDA çekirdeği, 8GB GDDR6 bellek, 57 Tensor TFLOP ile birlikte geliyor. Bu sayede standart RTX 2060’a göre %22 oranında daha iyi performans gösterebiliyor.

Şirket, SUPER serisinin geçen yıl piyasaya sürdüğü GeForce GTX 1650 Super ve GeForce GTX 1660 Super gibi ekran kartları ile orta sınıf pazarında da genişletti. Genel piyasaya yönelik üretilen ekran kartları, standart modellerle aynı olarak TU116 GPU ile birlikte geliyor. Bunun yanında eski GDDR5 teknolojisi yerine daha hızlı olan yeni GDDR6 bellekleri içeriyor.

Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment