Posted on: 13 Mart 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

OPPO, orta sınıf özelliklere sahip olan yeni akıllı telefon modelini tanıttı. OPPO A93 ismiyle karşımıza çıkan akıllı telefon, gücünü MediaTek’in Helio P95 yonga setinden alıyor. Bununla birlikte dörtlü arka kamera kurulumuna sahip olan cihazın, ekranında da ikili kamera kurulumu barındıran bir kamera deliği bulunuyor. Ayrıca akıllı telefonda ekrana gömülü parmak izi okuyucu sunuluyor.

OPPO A93 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan OPPO A93 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefonun ön tarafında sol üst köşesinde ikili ön kamera kurulumu için bir deliğe sahip olan ekran bulunuyor. Bu ekranın üst ve yan çerçeveleri oldukça ince bir şekilde geliyor ve alt çerçeve diğerlerine göre çok az daha kalın gözüküyor. Arka bölüme baktığımızda ise kare şeklindeki kamera modülü dikkatimizi çekiyor. Bu modül içerisinde dörtlü kamera kurulumu bulunuyor. Ayrıca hemen yanında bir LED flaş yer alıyor.

Cihazın arka bölümünde bunun dışında herhangi bir şey yer almıyor. Fiziksel parmak izi okuyucusu bulunmayan cihazda daha önce de belirttiğimiz gibi ekran içine gömülü optik parmak izi okuyucu bulunuyor. OPPO, yeni modelini beyaz ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor. Bağlantı noktası olarak USB Type-C portu bulunan akıllı telefonda aynı zamanda 3,5mm kulaklık girişi de yer almaktadır.

Ekran Özellikleri

OPPO A92 modeli, 6,43 inç boyutunda ve 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde bir AMOLED ekran ile birlikte geliyor. %84,5 seviyesinde ekran/gövde oranına sahip olan cihazın ekranı 20:9 en boy oranı ile karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte bu ekran 430 nite kadar parlaklık sunabiliyor. Ekranın inç başına piksel yoğunluğu ise 409ppi değerindedir.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranında ikili kamera kurulumu için kamera deliği olduğundan bahsetmiştik. OPPO, bu noktada 16MP geniş açılı ana ön kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör sunuyor. HDR desteğine sahip olan ana kamera ile birlikte 1080p 30fps videolar çekebiliyorsunuz.

Cihazın arka bölümünde ise kare şeklinde bir kamera modülü ve bunun içinde dörtlü kamera kurulumu bulunuyor. Bu dörtlü kurulum 48MP geniş açılı ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör ve 2MP makro kamera olarak sunuluyor. LED flaşın da eşlik ettiği bu modüldeki HDR destekli ana kamerayla 4K 30FPS ve 1080p 30/120FPS videolar kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

OPPO A93 modelinde 4.000mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. Daha yüksek kapasiteli olarak sunulsaydı belki daha memnun edici olabilirdi. Bununla birlikte cihazda 18W hızlı şarj desteği bulunuyor. Bu sayede kısa süre içerisinde cihazı tamamen şarj edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü MediaTek Helio P95 yonga setinden alıyor. Bu yonga setine ek olarak 8GB RAM bulunan cihazda aynı zamanda 128GB UFS 2.1 dahili depolama alanı sunulmaktadır. MicroSD kart desteği sayesinde dahili depolama alanını genişletebileceğiniz akıllı telefon, kutusundan Android 10 tabanlı ColorOS 7.2 arayüzü ile birlikte çıkıyor.

İşte OPPO A93 Özellikleri:

  • Ekran: 6,43 inç, 1080 x 2400p, AMOLED
  • İşlemci: MediaTek Helio P95
  • RAM: 8GB
  • Depolama:128GB
  • Ön Kamera: 16MP geniş açılı kamera, 2MP derinlik sensörü
  • Arka Kamera: 48MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör, 2MP makro kamera
  • Batarya: 4.000mAh, 18W hızlı şarj
  • Boyutlar: 160,1 x 73,8 x 7,5 mm
  • Ağırlık: 164 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı ColorOS 7.2
  • Renkler: Beyaz, Siyah

İşte OPPO A93 Fiyatı:

  • 8GB RAM + 128GB dahili depolama: $324

Kaynak

Leave a Comment