Posted on: 5 Şubat 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Google, geçtiğimiz hafta kendi Pixel modelleri için Android 11 işletim sistemi sürümünü piyasaya sürdü. Bundan sadece saatler sonra bazı akıllı telefon üreticileri de kendi beta ve önizleme programlarını başlattı. Şimdi ise OPPO, ColorOS 11 isimli yeni arayüz sürümünü yayınladı.

OPPO, ColorOS 11 ile birlikte Çinli üreticiler gibi ağır bir ara yüz deneyimi sunmuyor. Şirket, yeni sürümü ile birlikte geleneksel Android deneyimine daha yakın bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu elbette direkt Android 11 özellikleri ile geldiği anlamına gelmesin. Ancak Android 11 ile birlikte yayınlanan birok temel özellik, ColorOS’un yeni sürümü ile birlikte OPPO akıllı telefon kullanıcılarına sunulmaktadır.

OPPO, ColorOS 11 Sürümünü Yayınladı!

Temel Android 11 özelliklerinin yanı sıra OPPO’nun da kendine has birçok özelliği mevcut. ColorOS 11 ile birlikte OPPO kullanıcılarının simgelerin şeklini ayarlamasına, her zaman açık ekran tasarımlarını kendilerinin oluşturmalarına ve bunun gibi pek çok özelleştirmeye olanak tanınmaktadır. En çok sevilen özellik ise farklı tonlardaki karanlık mod özelliği olabilir. Yeni ColorOS sürümü ile birlikte üç farklı tonda karanlık tema bulunuyor ve gün boyunca bu üç tonun otomatik olarak değişmesine izin verebiliyorsunuz.

Başka bir dikkat çeken özellik ise OPPO’nun Google ile işbirliği yaparak geliştirdiği ekran görüntüsü alma özelliğidir. Bu özellik ile kullanıcılar üç parmağını basılı tutup ekranda sürükleyerek ekran görüntüsü alabiliyor. ColorOS 11 ile birlikte bu ekran görüntüsündeki metni tek bir tıklama ile çevirme yeteneği sunuluyor. Google Lens’in güç verdiği bu özellik kullanıcıların kolaylıkla ekran görüntülerindeki yabancı dildeki metinleri çevirmelerine olanak tanıyor.

OPPO, yeni ColorOS sürümü ile birlikte yeni pil tasarrufu modları, performans optimizasyonları, üretkenlik özellikleri ve hatta bazı gizlilik geliştirmeleri getiriyor. ColorOS 11’in en etkileyici durumu ise OPPO’nun yeni sürümü çok hızlı bir şekilde piyasaya sürmüş olması da olabilir. Yazı içerisindeki görselden de görebileceğiniz gibi OPPO, yeni sürümü Android 11 tabanlı olarak Find X2 serisine yolluyor. Eylül sonuna doğru Oppo Reno3 ve R17 modellerine ulaştırmayı hedefleyen firma, önümüzdeki birkaç ay içerisinde yeni ColorOS sürümünü 28 farklı OPPO cihazına gönderecek.

“OPPO, ColorOS 11 Sürümünü Yayınladı! İşte ColorOS 11’in Tüm Yenilikleri” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment