Posted on: 20 Nisan 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

POCO X3 modelinin oldukça yakın bir zamanda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Cihazın “POCO X3” ismiyle piyasaya sürüleceği POCO Global’in Ürün Pazarlama Müdürü Angus Kai Ho NG tarafından doğrulandı. Şimdi ise MIUI Türkiye’nin paylaştığı ve Ishan Agarwal’ın duyurduğu yeni sızıntı ile akıllı telefonun teknik özellikleri, tasarımı ve tanıtım tarihi ortaya çıkmış durumda.

Ishan Agarwal’ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre POXO X3 modeli, 6,67 inç boyutunda ve 120Hz yenileme hızına sahip bir LCD ekran ile gelecek. Bu ekran ayrıca 240Hz dokunma örnekleme hızına da sahip olacak. Bununla birlikte ekranın üst kısmında ortalanmış bir şekilde ön kamera sensörünü barındıran bir kamera deliği bulunacak.

Akıllı telefon, gücünü henüz duyurulmamış olan Qualcomm Snapdragon 732 yonga setinden alacak. Bu yonga setiyle ilgili haberler ilk olarak birkaç hafta önce ortaya çıktı. Snapdragon 732 yonga seti, Snapdragon 730G’nin yükseltilmiş bir versiyonu olarak lanse edildi. Cihazda bu yonga setine ek olarak 33W hızlı şarj desteğine sahip 5.160mAh kapasiteli bir batarya da bulunacak.

Telefonun arka bölümünde garip bir kamera modülü olacak. Bu modül içerisinde dörtlü kamera kurulumu sunulacak. Sızıntıya göre bu dörtlü kurulumda 64MP ana kamera sensörü olacak. Diğer üç sensörden bahsedilmese de ön taraftaki kamera deliğinde 20MP özçekim kamerası sunulacağı belirtiliyor. POCO’nun yetkili ismi tarafından paylaşılan bazı görseller ile sızıntıdaki görseller benzer olduğu için bu render görüntülerinin gerçek olma ihtimali yüksek.

POCO X3 modeli, mavi ve koyu gri olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile gelecek. Cihazın yanına konumlandırılmış fiziksel parmak izi okuyucu bulunacak. Sol tarafında SIM kart yuvası olduğu belirtilen cihazın üst ve alt kısımlarında hoparlör ızgarası bulunurken, alt bölümde ise USB Type-C bağlantı noktası mevcut olacaktır. Bununla birlikte sızıntıya göre POCO’nun yeni akıllı telefonu POCO X3, 8 Eylül tarihinde tanıtılacak.

“POCO X3 Modelinin Teknik Özellikleri, Tasarımı ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment