Posted on: 9 Kasım 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Xiaomi, yakın bir zamanda Redmi Note 9 serisini ve Mi Note 10 Lite modellerini piyasaya sürdü. Şirket rekabetçi ürünlerini tanıtmaya devam etmek istiyor. Xiaomi, 26 Mayıs tarihinde yeni bir Redmi modelini tanıtacak. Redmi 10X olarak adlandırılacak bu cihaz, MediaTek Dimensity 820 yonga setini kullanan ilk akıllı telefon olacak. Xiaomi, ayrıca Redmi 10X modelinin AnTuTu test skorunu da resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

MediaTek, Dimensity 820 yonga seti için düzenlediği lasman etkinliğinde, Redmi 10’in en yeni 5G işlemcileri ile çalışan ilk model olacağını açıkladı. Redmi ise yeni modeli ile alaklı bir tanıtım posterini Weibo üzerinden paylaştı. Bu tanıtım posteri ayrıca cihazın tanıtım tarihini de resmi olarak onaylamış oldu.

Redmi’nin yeni modeli Dimensity 820 ile birlikte AnTuTu üzerinde 415.672 puan elde etmeyi başarmış durumda. MediaTek’in yeni yonga seti, elde ettiği bu puan ile Snapdragon 765G işlemcisini kolaylıkla geçiyor. Hatta geçen senenin amiral gemisi yonga seti Snapdragon 855’in aldığı 440.000 puana da yavaştan yaklaşmış oluyor.

Söylentilere göre Redmi 10X modeli, 6GB RAM ile sunulacak ve dahili depolama olarak 256GB’lık bir alan mevcut olacak. Şirketin paylaştığı tanıtım görselleri ile TENAA’da ortaya çıkan özellikler uyumluluk göstermektedir. Cihaz, arka bölümde kare şeklinde dörtlü kamera modülüne sahip olacak. 48MP’lik birincil sensörün olduğu bu modülün hemen yakınında bir LED flaş bulunacaktır.

Redmi 10X’in ekranı büyük olasılıkla OLED olarak sunulacak. Bunun nedeni ise ortaya çıkan görsellerde arka tarafta veya yan tarafta bir parmak izi bulunmuyor. Cihaz muhtemelen ekran içi parmak izi sensörüne sahip OLED ekran ile karşımıza çıkacak.

Xiaomi’nin bir de Pro varyantı sunacağı söyleniyor. Eğer bu model sunulursa muhtemelen dörtlü kamera ile gelecek ve standart modelde üçlü kamera modülü olacak. Ancak bu konuda net bir bilgi henüz mevcut değil.

“Redmi 10X Modelinin AnTuTu Puanı Belli Oldu! Orta Sınıfın Yeni Kralı Mı?” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment