Posted on: 11 Aralık 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçen ay amiral gemisi Galaxy S serisi akıllı telefonlarını piyasaya sürdü. Bu seride Galaxy S20, S20 Plus ve S20 Ultra modelleri bulunuyor. Bu cihazların ardından şimdi de gözler Samsung’un kalemli cihazı olan Samsung Galaxy Note 20 modeline çevrildi. Bu modelle ilgili ufak söylentiler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Yeni sızıntılara göre, yeni nesil Galaxy Note serisi akıllı telefonlar, tasarımsal açıdan S20 serine oldukça benzeyecek. Bazı farklılıklar elbette olacaktır, onlar ise biraz daha köşeli tasarım ve elbette S-Pen desteği.

İki seri arasındaki benzerlik sadece tasarımsal açıdan olmayacaktır. Galaxy Note 20’nin donanım özelliklerinin S20 serisine kıyasla önemli ölçüde değişmeyeceğini ve kamera konusunda da pek bir farklılık olmayacağını belirtildi. Elbette bu kesin bir bilgi değil sadece bazı analizciler tarafından ortaya atılan fikirlerdir.

Samsung, Galaxy S20 Ultra modeli ile elindeki her şeyi bizlere sunmuş gibi gözüküyor. Bu nedenle yeni Galaxy Note 20 serisi ile inovasyon açısından sunabileceği pek fazla şeyi kalmamış gibi görünüyor. Bundan dolayı farklılıkları S-Pen ile görebiliriz. Samsung’un S-Pen ile birlikte yenilikçi bir şeyler sunmasını bekliyoruz.

Daha önceden ortaya çıkan bazı söylentilere göre Samsung, bu yıl içinde üç adet Galaxy Note modeli piyasaya sürecek. Bu modeller Galaxy Note 20, Note 20+ ve Note 20 Ultra şeklinde olacak. Avrupa bölgesi dışında telefonlar Qualcomm Snapdragon 865 yonga setinden gücünü alacakken, Avrupa’daki cihazlarda ise Exynos 990 yonga seti kullanılacak.

Amiral gemisi telefon serisinde Süper AMOLED ve 120Hz yenileme hızına sahip bir ekran olacaktır. Bellek yapılandırmasında ise 16GB RAM ile sunulması bekleniyor. Cihazların 512GB dahili depolama alanına sahip olacağı düşünülüyor. Ayrıca serinin en üst versiyonun 5000mAh kapasiteli bataryaya sahip olabileceği söyleniyor.

Samsung Galaxy Note 20 Tanıtım Tarihi ve Fiyatı

Samsung Galaxy Note 20 serisi, Temmuz ayının sonuna doğru piyasaya sürülebilir. Ancak koronavirüs salgının neden olduğu üretimdeki bozukluk bu zaman çizelgesini değiştirebilir. Fiyatlandırmaya gelecek olursak Note 20 modelinin 1400 dolar civarında olması bekleniyor.

Kaynak

Leave a Comment