Posted on: 9 Temmuz 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Samsung, Exynos mobil yonga setleri konusunda kullanıcıları tarafından oldukça eleştiriliyor. Son zamanlarda Samsung’un yonga seti hattı, rakip Snapdragon’a göre geride kalıyor. Bu da Exynos işlemcili Samsung kullanıcılarının canını sıkıyor. Avrupa ve Türkiye pazarı da dahil olmak üzere çoğu bölgede satılan Galaxy S20 serisi modelleri, Exynos 990 yongasıyla beraber geliyor. Tüm bu olumsuz havaya rağmen Samsung, Google için özel olarak 5nm Exynos çip üretecek.

Güney Kore kaynaklı bir habere göre Google, bu yıl içinde çıkması planlanan özel bir Exynos yongası için Güney Koreli teknoloji devi ile ortaklık kurmuş durumda. Teknoloji medyası ve Samsung hayranları, şirkeye yıllardır Galaxy S ve Note serilerinde Exynos yongalarını kullanmayı bırakmasını söylüyor.

Tüm geri bildirimlere rağmen Samsung yine de bu yongaları gelecek akıllı telefonlarında kullanacak gibi. Şirket, kendi ürettiği çipleri kullanarak aslında Qualcomm ve MediaTek gibi tedarikçilere olan bağımlılığını giderek azaltmaktadır. Samsung, şu anda dünyanın en büyük üçüncü mobil yonga üreticisi konumundadır. Şirket, şimdi de arama motoru devi Google ile bir anlaşma yaparak özel bir çip üretecek.

Bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen bu özel yonga seti, Samsung’un 5nm üretim süreci kullanılarak üretilecek. İki adet Cortex-A78 çekirdeği, iki adet Cortex-A76 çekirdeği ve dört adet Cortex-A55 çekirdeğinden oluşan sekiz çekirdekli bir CPU’ya sahip olacak. Grafik birimi ise Borr mikro mimarisine dayanan Mali MP20 GPU olacak. Ayrıca özel Exynos yongası, Samsung yerine Google’ın kendi Visual Core ISS ve NPU’sunu içerecektir.

Google’ın özel olarak geliştirilecek 5nm Exynos çipleri hangi cihazlarda kullanacağı bilinmemektedir. Şirket, orta seviye bir Pixel modeli için veya bir veri merkezi sunucusu için bu işlemcileri kullanabilir.

“Samsung, Google İçin Özel Olarak 5nm Exynos Çip Üretecek” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment