Posted on: 11 Temmuz 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Samsung ve MediaTek, günümüzün Wi-Fi 6 standartlarını da destekleyen dünyanın ilk 8K QLED TV’sini tanıttı. Samsung 8K QLED Y20 modeli (Q950, Q900) yeni nesil Wi-Fi standardını desteklemektedir ve MediaTek tarafından geliştirilen özel WiFi 6 yonga setini kullanmaktadır.

Tanıtılan bu televizyon, Güney Koreli teknoloji devinin bu alandaki amiral gemisi durumunda. Ayrıca şu anda Wi-Fi 6 bağlantısı dünya çapında destekleyen ilk TV olma ünvanını taşıyor. Samsung 8K QLED Y20 potansiyel olarak daha iyi bağlanabilirlik ile multimedya tüketiminin daha kaliteli sunulmasına ve kesintisiz bir deneyim yaşanmasına olanak tanıyor.

Bilmeyenler için aktaralım, Wi-Fi 6 teknoloji şu anda kablosuz bağlantı alanındaki en yeni standarttır. Önceki nesillere göre hem güçten tasarruf ediyor hem de daha yüksek iletim hızlarıyla daha iyi bir deneyim sunuyor. Bununla birlikte bu teknoloji, 8K yayın akışlarındaki deneyimi çok daha sorunsuz hale getirmek için önemli ve gereklidir. Yüksek kaliteli 8K yayınlar için hızlı bir internetin yanında gelişmiş bir alıcı da gereklidir. İşte burada devreye Wi-Fi 6 giriyor.

MediaTek yaptığı basın açıklamasında, “Samsung, MediaTek’in uzun süredir devam eden stratejik ortağıdır ve sürekli yenilik yapma çabası, MediaTek’in Wi-Fi 6 ailesi gibi sektör lideri IC çözümlerini piyasaya sürmeye devam etmesini sağlamıştır. Samsung, premium akıllı TV segmentinin büyümesini teşvik ediyor. Bununla birlikte, Wi-Fi 6 ve 8K’da onlarla işbirliği yapmak, gelişmiş bağlantı ve Wi-Fi 6 çözümleri için güçlü bir küresel talebin sadece başlangıcıdır.” dedi.

Kısaca anlatmak gerekirse, yonga üreticisinin tüketici elektroniği devi ile işbirliği, yeni bir medya tüketimi standardı getirmeye çalışıyor. Şirket, 1 numaralı pazar payına sahip olan akıllı televizyonlarda bulunan Wi-Fi 6 yongalarıyla biliniyor. Bundan dolayı, Samsung’un MediaTek şirketi ile daha fazla akıllı TV konusunda işbirliği yapmasını bekleyebiliriz.

Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment