Posted on: 12 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Gazete Duvar” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

DUVAR – Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu, Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarıyı oy çokluğuyla kabul etti.

AKPM Türk Grubu, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alırken yaşadığı sorunlarla ilgili olarak, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu’na bir rapor sunmuş ve sistem değişiklik yapılmasını önermişti.

Keyfi kararlar verildiğini belirten AKPM üyesi ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, görüşmeler öncesinde “Müracaatlarda ortaya konan ret gerekçelerinin mutlaka tarafa bildirilmesi ve yargı denetimine mutlaka ret kararlarının açılması lazım” demişti.

Rapor AKPM’de görüşüldü ve Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarı oy çokluğuyla kabul edildi.

Kararın ardından Twitter hesabından açıklama yapan Ziya Altunyaldız, “Titiz bir çalışmanın ürünü olan, Schengen vize sürecinin daha şeffaf, daha adil, daha kapsayıcı gerçekleşmesini sağlayacak raporumuz AKPM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bir reform niteliğindeki önerilerimiz ile sürecin daha iyiye gideceğine inancımız tam” dedi.

Kararın tavsiye niteliğinde olduğunu belirten Altunyıldız, “AKPM’de kabul edilen raporumuz artık 46 Avrupa Konseyi ülkesi için tavsiye kararı niteliğinde. Raporumuz ile beraber Avrupa Birliği’ni, Avrupa Parlamentosu’nu, AKPM’yi ve Avrupa Konseyi üyelerini Schengen sürecinde yaşanan sorunların çözümü için iş birliğine davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

AKPM’de kabul edilen raporumuz artık 46 Avrupa Konseyi ülkesi için tavsiye kararı niteliğinde.
Raporumuz ile beraber Avrupa Birliği’ni, Avrupa Parlamentosu’nu, AKPM’yi ve Avrupa Konseyi üyelerini #Schengen sürecinde yaşanan sorunların çözümü için iş birliğine davet ediyoruz. 🤝 pic.twitter.com/5mKjsCh2IO

— Ziya Altunyaldız (@ZiyaAltunyaldiz) October 11, 2022



Kaynak :
https://www.gazeteduvar.com.tr/schengen-sisteminde-reform-cagrisi-akpmde-kabul-edildi-haber-1584514

Leave a Comment