Posted on: 11 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Gazete Duvar” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

DUVAR – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FOX TV Ankara muhabiri Fırat Irmak’ın ‘yabancıların oturmadığı adreslere kayıtlı olduğu’ iddiasıyla ilgili soruyu yanıtlamadı. Bakan Soylu, Fırat Irmak’ın çenesini okşayarak “Canım benim” dedi.

Fox TV ana haberinde ekrana gelen görüntülerde Irmak, CHP’li Onursal Adıgüzel’in hanelerde yaşayanların bilgileri dışında kaydettirilen ‘yabancıları’ Meclis gündemine taşımasıyla ilgili Bakan Soylu’ya mikrofon uzattı.

Adıgüzel’in gündeme getirdiği konu üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise muhabirin çenesini okşayarak ‘canım benim’ dedi, soruya yanıt vermeden uzaklaştı.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Onursal Adıgüzel, “Son günlerde özellikle sosyal medyada vatandaşlarımızdan kendi bilgileri dışında tanımadıkları yabancıların evlerine kaydedilmiş olduğuna dair şikayetler geliyor. Vatandaşlar e-devlet üzerinden edindikleri ‘Yerleşim Yerinde Oturanlar Belgesi’nde birden fazla kişinin kendi hanelerine haberleri olmadan kaydedildiğine dikkat çekiyor” demişti.

Adıgüzel, Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları sormuştu:

“-Bir kişinin diğer adresi olarak bir yerleşim yerine kaydedilmesinde o yerleşim yerinde ikamet edenlerin rızası alınmakta mıdır? Alınmıyor ise, bu durumun yaratacağı suistimallerin önüne geçebilmek için ilgili yerleşim yerinde ikamet edenlerin rızasının alınması için bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

-Bir yerleşim yerinde diğer adres olarak kayıtlı olanlar o yerleşim yerinde oy kullanabilir mi?

-Seçmen listelerinin belirlenmesinde hangi adres tipleri dikkate alınmaktadır?

-Mevcut işleyişte e-devlet üzerinden düzenlenen “Yerleşim Yerinde Oturanlar Belgesi”nde tanımadıkları kişilerle karşılaşanlar için şikayet yolunda kolluk tarafından tespit öngörülmektedir. Yerleşim yeri adresine kayıtlı diğer adres beyanlarına dair şikayetler için yaklaşan seçimleri de göz önüne alarak kolaylaştırıcı bir uygulama düşünüyor musunuz? Buna dair herhangi bir çalışmanız var mı?

-Kamuoyuna da yansıdığı üzere, son dönemde “diğer adres” üzerinde kayıtlarda yaşanan artışın sebeplerinin araştırılarak kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılması ve vatandaşların yaşadığı endişenin giderilmesi düşünülmekte midir?” (HABER MERKEZİ)

Kaynak :
https://www.gazeteduvar.com.tr/suleyman-soylu-fox-tv-muhabirinin-cenesini-oksadi-canim-benim-haber-1584381

Leave a Comment