Posted on: 11 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “HaberTürk Hollanda” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Türkiye parlamentosu 5 Ekim’de Türk askerlerinin gelecek ayki Dünya Kupası sırasında güvenliğin sağlanmasına yardımcı olmak için Katar’a seferber edilmesini onayladı.

Milletvekilleri el kaldırarak, altı ay boyunca Körfez ülkesine belirsiz sayıda asker gönderme önerisini onayladılar.

İktidardaki AKP milletvekili ve eski Türk savunma bakanı Fikri Işık, konuşlandırmada 250 asker ve bir korvet sınıfı deniz gemisinin yer alacağını söyledi.

Askerler, Türkiye’nin uluslararası futbol müsabakası sırasında güvenliği artırmak için Katar’a göndereceği yaklaşık 3 bin çevik kuvvet polisinin üzerine çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meclisten birliklerin konuşlandırılması için izin istedi ve geçen hafta yayınlanan bir önergede Türk askerlerinin ABD, Fransa, İngiltere, İtalya ve Pakistan’dan diğer birliklere katılacağını açıkladı.

Türk lider, askerlerin bir ay sürecek yarışma boyunca 1 milyondan fazla ziyaretçi almayı bekleyen Katar’da “çeşitli tehditlere ……

Devamını okumak için: https://www.haberturk.nl/turk-parlamentosu-onayladi-turk-askerleri-arap-ulkesine-gidiyor/

Kaynak :
https://www.haberturk.nl/turk-parlamentosu-onayladi-turk-askerleri-arap-ulkesine-gidiyor/

Leave a Comment