Posted on: 14 Mayıs 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Vivo, 5G desteğine sahip yeni akıllı telefon modelini tanıttı. Vivo S7 5G isimli model, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 765G yonga setinden alıyor ve üçlü arka kamera kurulumu ile karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra 4.000mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olan cihazda 33W hızlı şarj desteği de beraberinde sunuluyor.

Vivo S7 5G Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Vivo S7 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon ön tarafta çentikli bir ekran tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Su damlası çentiğinden ziyade burada geniş bir çentik yer alıyor ve ikili ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Cihazın tanıtım görsellerinde bütün çerçevelerin yeterince ince olduğunu da görebilmekteyiz. Cihazın arka bölümünde ise sol üst köşede üçlü kameraya ev sahipliği yapan LED flaşlı bir kamera modülü yer almaktadır.

Akıllı telefonda herhangi bir fiziksel parmak izi okuyucu bulunmuyor çünkü Vivo bu modelinde ekran içine gömülü parmak izi okuyucu teknolojisini kullanıcılara sunuyor. Vivo’nun yeni modeli; siyah, beyaz ve mor-mavi geçişli bir renk seçeneği ile birlikte toplamda üç farklı renk ile satışa çıkıyor. 3,5mm kulaklık girişi bulunmayan modelde bağlantı noktası olarak ise USB Type-C yer alıyor.

Ekran Özellikleri

Akıllı telefonun iki ön kameraya ev sahipliği yapan çentikli bir ekran ile geldiğini belirtmiştik. Cihazda bulunan bu ekran 6,44 inç boyutunda ve 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekran olarak karşımıza çıkıyor. %85 seviyesinde ekran/gövde oranı sunan ekranın piksel yoğunluğu ise 409ppi değerindedir.

Kamera Özellikleri

Vivo S7 5G’nin ekranındaki çentikte iki adet kamera yer alıyor. Bu ikili kamera kurulumu 44MP geniş açılı kamera ve 8MP ultra geniş açılı kamera olarak sunuluyor. Bu sensörler adeta bir arka kamera gibi sonuç ortaya koyuyor. HDR desteğine sahip olan kamera ile 4K çözünürlükte ve 60FPS’de videolar kaydedebiliyorsunuz.

Arka bölümde ise çift tonlu çift LED flaş ile birlikte üçlü kamera bulunuyor. Bu üçlü kamera kurulumu 64MP geniş açılı ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör olarak sunuluyor. HDR desteğine sahip olan ana kamera ile birlikte 4K 30FPS videolar çekebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Akıllı telefon 4.000mAh kapasiteli bir batarya ile karşımıza çıkıyor. Vivo bu noktada 33W hızlı şarj desteği de sunuyor. Bu hızlı şarj desteği ile birlikte oldukça kısa sürelerde telefonu tamamen şarj edebiliyor ve işlerinize koyulmaya devam edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü Qualcomm Snapdragon 765G yonga setinden alıyor. Bu yonga setine 8GB RAM eşlik ediyor. Bunun yanı sıra cihazda 128GB ve 256GB olmak üzere iki adet depolama alanı seçeneği yer alıyor. Harici depolama alanı desteklemeyen cihaz, kutusundan Android 10 tabanlı Funtouch 10.5 ara yüzü ile ön yüklü olarak çıkıyor.

İşte Vivo S7 5G Özellikleri:

  • Ekran: 6,44 inç, 1080 x 2400p AMOLED
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 765G (7nm)
  • RAM: 8GB
  • Depolama: 128GB / 256GB
  • Ön Kamera: 44MP geniş açılı kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera
  • Arka Kamera: 64MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör
  • Batarya: 4.000mAh, 33W hızlı şarj
  • Boyutlar: 158.8 x 74.2 x 7.4 mm
  • Ağırlık: 170g
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı Funtouch 10.5
  • Renkler: Siyah, Beyaz ve Mavi-Mor

İşte Vivo S7 5G Fiyatı:

  • 8GB RAM + 128GB depolama:
  • 8GB RAM + 256GB depolama:

Kaynak

Leave a Comment