Posted on: 23 Aralık 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Xiaomi Mi Mix 4 amiral gemisi akıllı telefon uzun süredir söylentilere sebep oluyor. Şirketin telefonu piyasaya sürmesini beklerken, şirket bunun yerine Mix Alpha konsept cihazını tanıttı. Ancak, Mi Mix 4 hakkındaki söylentiler ve sızıntılar hala güçlü durumda.

Çinli akıllı telefon üreticisi, yakında çıkacak Mi MIX 4 akıllı telefon için olduğuna inanılan yeni bir patent başvurusunda bulundu. “Ekran Yapısı ve Elektronik Ekipman” başlıklı patent, telefonun ekranında, ekranda herhangi bir yer kaplamayan gizli bir kamerayı açıklıyor.

Patentte, ekran yapısının bir ekran ve ekran ışığı yayan bir tarafında bulunan bir ışık ayarlama parçası içerdiği gösterilmiştir. Karartma bileşeninin çalışma durumu, bir ışık iletim durumu ve bir polarizasyon durumu içerir. Ayrıca bağımsız olarak kontrol edilebilen bir birinci bölge ve ikinci bir bölge içerir.

Ekran ayrıca bağımsız olarak kontrol edilebilen birden fazla piksel içerir. Ek olarak, ışık ayarlama bileşeninin birinci bölgesi ışık geçiren bir durumda olduğunda, birinci bölgeden yayılan ışığın ekrandan geçmesine izin vermek için ekrandaki birinci bölgeye karşılık gelen pikseller devre dışı bırakılır.

Birkaç ay önce, şirket yeni ekran altı kamera teknolojisini küçük bir video klip ile paylaşmıştı. Oppo’nun aynı teknolojiye ait videosu internette paylaşıldıktan hemen sonra ortaya çıkmıştı.

Videoda çentiksiz bir Xiaomi Mi 9 gibi görünen cihazın yanında Xiaomi Mi 9 akıllı telefonu sergilendi. Videoda bir çentik eksikliği görülüyor ve görünmez selfie kamerasının gayet iyi çalıştığını gösteriyorlar.

Şirket, bu ekran altı veya ekran içi kamera teknolojisi konusunda ilerleme kaydettiği için önümüzdeki aylarda aynı teknolojiye sahip bir akıllı telefon görmeyi bekliyoruz. Mi Mix 4’ün bu teknolojiyle geleceği ve önümüzdeki aylarda CES veya MWC sırasında piyasaya sürüleceğine büyük oranda inanılıyor.

Kaynak: 
https://www.gizmochina.com/2019/12/09/xiaomi-patents-in-display-camera-setup/

Leave a Comment