Posted on: 17 Mayıs 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Xiaomi, son zamanlarda birçok yenilikçi ve fütüristik tasarım patentlerine başvurdu ve elde etti. Son zamanlarda, çok yönlü ekrana ve davasa 108MP “AI Süper Kamera” özelliğine sahip bir akıllı telefon tasarımı gördük. Şimdi ise şirket tarafından yerleşik tam kablosuz kulaklıkla entegre bir şekilde gelen başka bir akıllı telefon patenti ortaya çıkmış durumda.

Her zaman olduğu gibi bu yeni patent de LetsGoDigital tarafından ortaya çıkarıldı. Yayın aynı tasarım çizimlerini geçtiğimiz ay Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Ofisi’nde (CNIPA) buldu. Ancak şimdi Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’nin (WIPO) bir parçası olan Lahey Uluslararası Tasarım Sisteminde sunulan belgeler sayesinde bu tasarıma ulaşılabiliyor.

Görsellerden de görebileceğiniz gibi tasarım patentinde yer alan akıllı telefon, genellikle TWS olarak adlandırılan bir çift tam kablosuz kulaklığı bünyesinde barındırabiliyor. Cihazın üst bölümdeki ki farklı deliğe giren bu kulaklıklar, Samsung’un Note serisindeki S Pen bölmelerine girer gibi buralara yerleşmektedir.

Alınan bu patent, görsellerde de belirtilen kablosuz kulaklıkların nasıl çalışacağından bahsetmiyor. Ancak muhtemelen akıllı telefon bu kulaklıklara Bluetooth üzerinden bağlanacaktır. Kablosuz kulaklıkları bir akıllı telefona entegre etme fikri harika olsa da hala bazı eksikleri mevcuttur.

Bir çift kablosuz kulaklığı telefon içerisinde barındırabilmek için önemli bir büyüklükte yer ihtiyacı gerektirmektedir. Bu nedenle şirket bu tasarımda bir akıllı telefon sunabilmek için telefonun batarya kapasitesini düşürmek ve bazı köşeleri kesmek zorunda kalabilir. Xiaomi’nin gelecekte böyle bir ürünü piyasaya sürmesi pek olası olmasa da kesinlikle tanıtmayacak diyemeyiz. Kim bilir belki de emin adımlarla bu cihazı geliştirip piyasaya sürerek bizi şaşırtabilir.

“Xiaomi, Kablosuz Kulaklıkla Entegre Bir Şekilde Gelen Akıllı Telefon Patenti Aldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment