Posted on: 1 Aralık 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Xiaomi Mi 10 serisi Çin pazarında piyasaya sürüleli sadece iki ay geçti. Ancak bu kısa süreye rağmen şirket, bu seri ile birlikte küresel salgın durumu içerisinde bile bir milyondan fazla satış yapmayı başardı. Bu bilgiler doğrudan Redmi Genel Müdürü ve Xiaomi Başkan Yardımcısı Lu Weibing tarafından geliyor.

Bir blog yazarı, Weibo üzerinden Xiaomi Mi 10 serisinin diğer rakip cihazlara kıyasla fiyat/performans dengesinde başarılı olduğunu savundu. Paylaştığı gönderide ise Lu Weibing’i etiketleyerek serinin 1 milyon adet satış sayısını geçip geçmediğini sordu.

Şaşırtıcı bir şekilde Lu Weibing, blog yazarının gönderisini alıntı yaparak Mi 10 modellerinin 1 milyon satış sayısını uzun zaman önce elde ettiğini belirtti. Dünya çapındaki akıllı telefon sevkiyatlarının Şubat ayında %38 oranında düştüğü bir ortamda böyle bir satış seviyesine ulaşmak gerçekten etkileyici gözüküyor. Mi 10 serisi şu an itibariyle şirketin en pahalı amiral gemisi konumunda bulunuyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülkede sokağa çıkma yasağı gibi uygulamalar hayata geçirildi. Durum böyle olunca 2020 yılının ilk çeyreğinde akıllı telefon satışları %13.3 oranında azaldı. Ancak geçen hafta itibariyle yayınlanan bir rapora göre Xiaomi ve Apple firmaları bu krizde yavaş yavaş toparlanmaya başladı.

Xiaomi CFO’su Shou Zi Chew, Çin pazarının %80-90 oranında toparlandığını iddia ediyor. Ancak şirketin ürün satışlarında pek de iyi ilerlemediğini itiraf etti. Satışlarla ilgili herhangi bir net sayı açıklamadı.

“Xiaomi Mi 10 Serisi Koronavirüse Rağmen 1 Milyondan Fazla Sattı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment