Posted on: 18 Temmuz 2020 Posted by: Yavuz Comments: 0

Apple‘ın işletim sistemi üzerinde çeşitli özelleştirmeler yapan ve henüz yayınlanmamış yeni özellikleri ortaya çıkaran bir grup yeni bir özelliği ortaya koydu. Bu yeni sızıntıya göre Apple’ın iOS 14 işletim sistemi sürümünde yerel bir arama kayıt özelliği mevcut olacak.

Jailbreak konusunda uzman olan bir topluluk tarafından keşfedilen yeni bir sistem mühendisliği görüntüsünde göre, iOS 14 güncellemesi ile birlikte cihazlara hem telefon görüşmesi hem de FaceTime görüşmesi için ses kaydı özelliği eklenecek.

Yeni güncellemede geleceği söylenen bu özellik aktif edildiği zaman karşıdaki kişiyi de ses kaydı yapıldığına dair bilgilendirecek. Hatta bu konuda karşıdaki kişinin onayının alınması gibi bir durum da söz konusu olabilir. Kişisel verilerin gizliliği konusunda önemli bir detay çünkü izin alınması.

Bazı ülkelerde telefonda yapılan aramaları kaydetmek yasak. Özellikle de Avrupa ülkelerinde bir kişinin telefon konuşmasını izinsiz olarak kayıt etmek konusunda ciddi ve katı düzenlemeler, kurallar bulunmaktadır. Hatta bu ülkelerden bazılarında arama kaydına izin verilmiyor. Bu nedenle eğer Apple bu özelliği ekleyecek ise muhtemelen kanunen suç olan ülkelerde ve bölgelerde bu arama ses kaydı özelliğini sunmayacaktır.

iOS 14 sürümü ile birlikte gelmesi beklenen arama kaydı özelliği, ayarlardan etkinleştirebileceksiniz. Etkinleştirdiğiniz zaman ise yaptığınız görüşmeleri kayıt altına alacaktır. iOS 14, Apple’ın 22 Haziran tarihinde gerçekleştireceği WWDC 2020 etkinliğinde tanıtılacak. Şu anda iOS 13 güncellemesini almış olan modeller iOS 14 güncellemesini de indirebilecek.

“Yeni Bir Sızıntıya Göre iOS 14 Sürümünde Arama Kayıt Özelliği Olacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Leave a Comment