Posted on: 14 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Diriliş Postası” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

İzmir’in Konak ilçesindeki 144 yıllık bir mezar taşında, o dönemin domates ve et fiyatlarının yanında, pahalılık nedeniyle mezar sahibinin sürekli bamya yediğinin yazdığı ortaya çıktı.
MEZAR TAŞI BİR HAFIZIN KIZINA AİT
Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatları Ana Bilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Ertan Daş, Konak’taki Aliağa Camisi’nin bahçesinde bulunan mezarlıkta araştırma yaptıklarını belirtti. Dönemin vali, üst rütbeli asker gibi bazı önemli isimlerin mezarlarının da yer aldığı haziredeki bir mezar taşını çok ilginç bulduklarını belirten Daş, bu mezar taşının da bir hafızın kızına ait olduğunu söyledi.
30 YAŞINA GİRMEDEN HAYATINI KAYBETMİŞ
Henüz ……

Devamını okumak için: https://www.dirilispostasi.com/haber/12376307/44-yillik-mezar-tasinda-hayat-pahaliligi-isyani-13-yil-boyunca-yalnizca-bamya-yedim

Kaynak :
https://www.dirilispostasi.com/haber/12376307/44-yillik-mezar-tasinda-hayat-pahaliligi-isyani-13-yil-boyunca-yalnizca-bamya-yedim

Leave a Comment