Posted on: 18 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “SuperHaber” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Mersin’in Gülnar ilçesinde inşası devam eden ve 2023 yılında tamamlanarak faaliyetlerine başlayacak olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını ciddi şekilde azaltması öngörülüyor. 

Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını ve ardından devam eden Rusya-Ukrayna Savaşıyla dünyada ciddi enerji krizi baş gösterdi. 

NÜKLEER SANTRAL TÜRKİYE’DE ‘ZARARLI’ ALMANYA’DA ‘ÇEVRECİ’

Tehlikeyi önceden sezen ve Nükleer Güç Santrallerinin inşaasının startını veren Türkiye ise yurt dışından bazı haber sitelerinin hedefi oldu. 

Bu sitelerin başını ise Almanya merkezli DW Türkçe çekti. Tamamlandığında yıllık 36 bin GW-h enerji üretmesi beklenen Akkuyu için, DW Türkçe, “Çevrecilerden Akkuyu uyarısı: Doğaya ve insana zarar verecek” şeklinde operasyonel başlık atmıştı. 



Devamını okumak için: https://www.superhaber.tv/akkuyuyu-zararli-goren-dw-almanyanin-nukleer-santrallerinde-papatya-actirdi-haber-422003

Kaynak :
https://www.superhaber.tv/akkuyuyu-zararli-goren-dw-almanyanin-nukleer-santrallerinde-papatya-actirdi-haber-422003

Leave a Comment